Sztárok

Almási Éva lett a nemzet színésze

A Nemzeti Színház híradása szerint választás után Almási Éva Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész lett a nemzet színésze.

A Nemzeti Színház adott helyet a címet jelenleg viselő tizenegy művész tanácskozásának, akik választás után a február 25-én  meghalt Psota Irén helyére Almási Éva színművészt jelölték a nemzet színésze címre.

Almási Éva lett a Nemzet Színésze
Almási Éva Psota Irén helyét foglalhatja el

A nemzet színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. A cím halálig szól, egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik, és életük végéig részesülnek a jelenleg havonta nettó 630 ezer forint juttatásban.

A 73 éves Almási Éva Balázsovits Lajos színész felesége, Balázsovits Edit színésznő édesanyja. Almási Éva híres szerepeket alakított az Egy magyar nábobban, a Gyula vitéz télen-nyáronban, és a Hídemberben, 1997 óta örökös tag a Halhatatlanok Társulatában. A művésznő 2002-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top