Sztárok

A kollégái szerint megváltás volt a halál Andai Györgyinek

Andai Györgyi már hosszú évek óta szenvedett vastagbélrákban. Kollégája, Pásztor Erzsi mesélt az állapotáról.

68 éves korában meghalt Andai Györgyi. Már évek óta küzdött a rákkal, de betegsége ellenére sem vesztette el jellegzetes humorát és az óriási munkakedvét. A Játékszín társulatát annak ellenére is megviseli a gyász, hogy sokszor már azért imádkoztak, mielőbb legyen vége kolléganőjük szenvedéseinek.

“Imádkoztam érte, hogy minél előbb menjen, mert elmondhatatlanul sokat szenvedett.Hosszú-hosszú ideje szenvedett már, a Nyolc nőt már harmadik éve játsszuk, neki már akkor erős gyomorfájdalmai voltak. Sokszor hívta az éjszakai ügyeletet, amikor pedig már tényleg nem bírta elviselni a kínokat, akkor ment el orvoshoz. Egy évvel ezelőtt derült ki, hogy vastagbélrákja van” – emlékezett vissza Pásztor Erzsi, aki azt is elmondta, hogy Andai Györgyi a kemoterápia ellenére sem vesztette jellegzetes hajkoronáját. “Ugyan megfakult a színe, de még így is csodaszép volt. Méltósággal viselte a kínokat. Amikor utoljára játszottunk együtt, lötyögött rajta a ruha, és ciklámenszínű volt a kis karja. Azt tanácsoltam, hogy vegyen fel kardigánt” – mondta Pásztor Erzsi a Borsnak.

A kollégái szerint megváltás volt a halál Andai Györgyinek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top