Sztárok

Gyilkost fogtak a Windsor-palota kertjében

A 41 éves Dennis Hennessy csütörtökön mászott be a királyi család fő londoni rezidenciájának kertjébe, a három méter magas kerítésen át.

Bár a riasztó jelzett, így is majdnem tíz percig keresték az őrök. Hennessy állítása szerint csak a parkban akart gyönyörködni, de azért többször megkérdezte, hogy II. Erzsébet királynő “otthon van-e”. Hennessy pénteken bíróság elé állt, ahol kiderült, hogy gyilkos: egy hajléktalan megöléséért elítélték, és csak feltételesen volt szabadlábon.

Gyilkost fogtak a Windsor palota kertjében

A London nyugati szélén lévő windsori kastély a királynői pár állandó rezidenciája, de éppen tegnap nem ott, hanem a Buckingham-palotában tartózkodtak.

A bíróság pénteken négyhavi elzárásra ítélte Hennessyt birtokháborítás és rongálás címén. Arról másik bíróság dönt, hogy a gyilkosságért kiszabott ítélet letöltését is folytatnia kell-e.
A brit királyi család rezidenciáit rendszeres jelleggel látogatják kétes egzisztenciák.
1982 júniusában Michael Fagan munkanélküli kőműves a Buckingham-palota egyik nyitott ablakán át mászott be a királynő hálószobájába, ahol fél órát üldögélt az uralkodó ágya szélén, míg a testőröknek feltűnt, hogy valami rendellenesség történik. Őrizetbe vétele után Fagan azt mondta: csak azt akarta, hogy a királynő megtudja, milyen nehéz egy hat gyerekét egyedül nevelő munkanélküli sorsa.
1994 februárjában egy sárkányrepülős behatoló landolt a Buckingham-palota tetején, ahol pucérra vetkőzött, és így várta a rendőröket.
2003-ban Anton Barschak amatőr színész Vilmos herceg  21. születésnapi ünnepségén kapta ki a herceg kezéből a mikrofont, és közölte, hogy ő Oszama bin Laden terrorvezér, majd két csókot nyomott a fiatal herceg arcára, és beállt a büfépult előtt álló sorba. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top