Sztárok

Ezzel törvényt szegett Kamarás Iván

Jópofa ötletnek tűnt Kamarás Ivánnak, hogy utcazenészként is kipróbálja magát. Csak azt nem tudta, hogy ehhez engedélyt kellett volna kérnie.

Hamarosan Nagy Ádámmal lép színpadra Kamarás Iván, de a koncert előtt szerette volna magát megmérettetni. “Minden nap próbálok Ádámmal vagy önállóan. A családomtól sok visszajelzést kapok, de szerettem volna magam valódi közönség előtt megmérettetni, mielőtt színpadra állunk. A véletlen szülte az ötletet” – kezdte a színész.

Egy baráti találkozóra ment a belvárosban, ahová a próbájáról érkezett, ezért nála volt a gitárja. Mivel a barátja késett, ezért addig sétált, és egy utcazenészt látva jött az ihlet: ha szeretne nézői visszajelzéseket kapni még a koncert előtt, itt a remek alkalom, kipróbálhatja magát.

“Itt aztán őszinték az emberek, nincs udvariaskodás. Azóta többször is felbukkantam a város több pontján, sokat segített a felkészülésben” – mesélte Kamarás Iván, akit a Játékkészítőkben már hallhattunk énekelni.

Ezzel törvényt szegett Kamarás Iván

Kamarás azt viszont nem tudta, hogy tilos az utcazenélés, legalábbis engedély nélkül. Egy 2011-ben elfogadott rendelet alapján pénzbüntetést róhatnak ki a budapesti aluljárókban való zenélésért, a felszínen pedig különféle feltételekhez kötik azt. Engedélyért a területkezelő önkormányzathoz kell fordulni, mert a szabályozás kerületenként és területenként változó.

Ezzel törvényt szegett Kamarás Iván

“Fel sem merült bennem, hogy az utcazenéléssel szabályt sértek. Utólag tudtam meg, hogy akár meg is büntethettek volna, mert tilos engedély nélkül közterületen muzsikálni. Most, hogy bevallottam bűneimet, azért remélem, hogy nem kapok semmilyen bírságot. Kalapot nem tettem ki, pénzt nem gyűjtöttem, remélem, ez mentő körülmény” – mondta a zenész, aki augusztus 21-én lép színpadra a Budapesti Nyári fesztivál keretében az Idegenek az éjszakában estjén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top