Sztárok

Ennyi pénzt kapott Náksi Attila az Eb-dalért

Náksi Attila dalát egyszerre 30 ezer ember énekelte őrjöngve...

Százezrek énekelték az elmúlt hetekben tele torokból, boldog katarzisban Az éjjel soha nem érhet véget című gigaslágert, ami összeforrt a foci-Eb-vel. A refrén minden magyar meccs után elhangzott vagy tucatszor. A magyar válogatott sikere miatt érzett eufória szinte összemosódott egy rég elfeledett dallal, a Soho Party tizennyolc évvel ezelőtt született slágerével. De vajon mennyit kapott mindezért a dal szerzője, Náksi Attila?

“Semennyit, pénz nincs belőle, büszkeség viszont annál több. “Ha lenne lemezpiac, és eladtak volna egymillió korongot, akkor azt mondanám, hogy elég lenne sokkal kevesebbet dolgoznom. Ha lenne rádiós játszás, az sem lenne rossz, de egyik sincs, és tulajdonképpen engem ez nem is érdekel. Felesleges jogdíjról beszélni ott, ahol egyszerre harmincezer ember énekli a dalodat. Látni fiatalt, öreget, zöldet és lilát egymás nyakába borulva, boldogan, barátságban. A ma­gyar válogatott valami olyannal ajándékozta meg a nemzetet, amire évtizedeket vártunk: az összetartozás érzésével” – mondta Náksi Attila a Borsnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top