Sztárok

Meghalt Agnes Nixon, a sorozatok nagyasszonya

A szappanopera-írók királynőjeként ismerték Hollywoodban Agnes Nixont, akinek nagy szerepe volt annak idején abban, hogy a nők mind nagyobb szerephez jutottak a televíziózásban.

Agnes Nixon nálunk kevésbé ismert sorozatokat alkotott, az amerikaiknak viszont a neve egyet jelenettett azzal, hogy minőségi szappanoperát látnak majd. Többek között nagy szerepe volt abban, hogy hétköznapi élethelyzeteket mutattak be a tévében, az All My Children sorozattal pedig maradandót alkotott. 

Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Pierce Brosnan, aki még kezdő színészként szerepelt az Ameriaki Manionokban, de Sarah Michelle Gellar is neki köszönheti az ismertségét. 

Meghalt Agnes Nixon, a sorozatok nagyasszonya

A színésznő egyike azoknak, akik a közösségi oldalon búcsúztak Agnes Nixontól, aki 93 éves korában hunyt el.

Agnes Nixon nemcsak a nők, hanem minden, akkoriban kisebbségnek tartott embercsoport mellett kiállt, a sorozataiban mindenféle rasszból származó karakter volt, és a leghétköznapibb problémákat próbálta bemutatni, ezzel is biztatva azokat, akik esetleg egyedül érzik magukat a világban. Olyan témákkal foglalkozott, mint a rák, a molesztálás, a nők zaklatása, a karakterei pedig sokszínűek voltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top