Sztárok

Törőcsik Mari rendelkezett a temetéséről

Törőcsik Mari már tudja, milyen temetést szeretne, mint ahogy azt is, hol fog találkozni elhunyt férjével, Maár Gyulával. Mindezt el is mondta Bérczes Lászlónak.

Törőcsik Mari – Bérczes László beszélgetőkönyve címmel november 5-én különleges könyv jelenik meg, amelyben Törőcsik Mari sok mindenről kendőzetlenül beszél, többek között a saját temetéséről is.

“Van egy nagyon jó barátom, egy fiatalember, Bokros Leventének hívják. Ő valaha a pálos rendbe tartozott, de megérezte, hogy neki túl sok ott a zártság, és kiment világi papnak. Mondtam neki: azt szeretném, ha majd maga szentelné be a hamvaimat Pélyen. Merthogy Pélyen születtem, de ott most nincsen pap. Hát ugye, már nincsenek papok. Még szép – mondta Levente. (…) – olvasható a könyvben – Xavér lejön nekem orgonálni, és egy pélyi elemista, negyedikes-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. (…) Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. (…) Maár Gyula meg én… Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája” – idéz a kötetből a Bors.

Törőcsik Mari rendelkezett a temetéséről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top