Sztárok

Vágyfokozó alapanyagok a Konyhafőnökben

Na nehogy már olyan egyszerű feladat legyen a főzés, és nehogy már rántott csirkét kelljen csinálni rizibizivel. Kakashere és ginzeng a Konyhafőnök asztalán.

A Konyhafőnök hétfői adásában rendesen megdolgoztatták a versenyzőket, a feladat szerint ugyanis különböző afrodiziákumokból választhattak alapanyagot, például kakasheréből kellett főzni.

Lent vanília, fent kakashere. Nyamika.
Lent vanília, fent kakashere. Nyamika.

Micsoda? Hogy az vágyfokozó? Oké, nyilván nem egy osztriga-pezsgő kombóról van szó, de a kakasheréből készült pörköltnek a népi hiedelem szerint két hatása van:

  1. Aki megette, annak a nemi vágya, khm, felerősödött.
  2. Ha fiúgyereket akartak, ezt ette a leendő anyuka és apuka is.

Hozzá kell tennünk, hogy a kakastöke egy fokkal nem rosszabb, mint az osztriga, sőt aki eleve ódzkodik a nyers ételtől, az jobban jár egy főtt belsőséggel, még ha állagra kicsit hasonlít is a két dolog.

Válogass, és főzz
Válogass, és főzz

A pulton egyébként a következő dolgok sorakoztak a kakasherén túl: márna, marhahátszín, gyöngytyúk, zellerszár, fehér répa, spárga, kelbimbó, zellergumó, petrezselyemzöld, gyömbér, ananász, avokádó, datolya, füge, eper, szerecsendió, ginzeng, csillagánizs, goji bogyó.

Olvass még a Konyhafőnökről:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top