Sztárok

Megható üzenetben búcsúzik Józsa Imrétől a József Attila Színház

Józsa Imrét hosszú, súlyos betegség után vasárnap érte a halál. Így búcsúzott a Jászai Mari-díjas művésztől a József Attila Színház.

Életének 62. évében elhunyt Józsa Imre. A színművészt a József Attila Színház saját halottjának tekinti. Mint a színház közleményében írják, Józsa Imre szenvedélyesen szeretett élni és szenvedélyesen szeretett játszani. A színház nem munkahely volt számára, hanem a második otthon. “Isten veled, Imi! (…) Kitartását, hűségét, odaadását az itt eltöltött 34 év bizonyítja. Nincs olyan hely, nincs olyan zug, ahol ne járt volna, és ahonnan ne hiányozna mostantól mindig” – írják a művészről, aki az előző évadban még játszott a színpadon.

“Számtalan előadást vitt sikerre, játszott a Kölyökben, a Me and My Girlben, a Makrancos hölgyben, az Egy csók és más semmiben. Ő volt a Szabadsághegy Károlykája, a Liliom Ficsúrja, A csoda Zöld Gézája, a Légy jó mindhalálig Valkay tanár ura. Ő volt a Balfácánt vacsorára ChevaljaÉs ő volt Az Imi. A mi Imink” – sorolják Józsa Imre emlékezetes alakításait a színház közleményében.

Számos színházi alakítása mellett filmekben is játszott, továbbá szinkronszínészként is sokat foglalkoztatták. Többek között gyakran szólaltatta meg Nicolas Cage és Chevy Chase amerikai színészeket. A színművészt 1988-ban Jászai Mari-díjjal, 1997-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top