Sztárok

5 gondolat a ma 49 éves Alföldi Róberttől

Rendező, színész, hang, példakép: a ma 49 éves Alföldi Róbert a magyar kulturális élet egyik meghatározó és legkedveltebb arca. Születésnapján öt emlékezetes gondolatot hoztunk el tőle.

“Egy kis faluból, a disznóól mellől származom, és soha nem jutottam volna el oda, ahol most tartok, ha nincsenek az életemben bizonyos találkozások, élmények, ismeretségek. Mindig is érdekelt a világ, nemcsak az, ami a mellettünk lévő kis faluban történt.”

5 gondolat a ma 49 éves Alföldi Róberttől

fotó: Neményi Márton

“A gyáva ember nem vállalja a tetteiért a felelősséget, mert fél. És könnyebb és egyszerűbb a többiekkel együtt ordítani, mert még azt is csak tömegben meri. A gyereket felállítjuk a hisztiből, és szembesítjük a tetteivel. Mi felnőttek, és okosok, és bátrak, és egyenesek és becsületesek, mikor fogunk szembesülni tetteinkkel?”

5 gondolat a ma 49 éves Alföldi Róberttől

fotó: Facebook/Alföldi Róbert

“Ma Magyarországon minden, de tényleg minden, ami a valósággal kapcsolatos, az politikai tett. Ez nem magától a tettől függ, hanem a közegtől, amelyben élünk. És most ebben élünk. Nincs ebben szerintem semmi túlzás. Ez igaz az élet minden területére. Ami egy normális közegben megmaradna egy önmagában létező állításnak, az ma, itt politikai tettnek minősül. A coming outom nem rólam szólt. Azt gondolom, hogy nem csak az ember szexuális orientációjának, de semmilyen magánéletet érintő, személyes dolognak soha, semmilyen körülmények között nem szabadna politikai tetté válnia. A társadalom felnőttségét mutatja, hogy mennyire mászik bele a közélet a magánéletedbe. És ez nemcsak az olyan emberekre áll, akiknek az élete a köz előtt zajlik, igaz ez szerintem bárkire.”

5 gondolat a ma 49 éves Alföldi Róberttől

fotó: Facebook/Alföldi Róbert

“Hiszek abban, hogy Magyarországon a teljesítmény számít, hiszek abban, hogy az elvégzett munka elnyeri méltó jutalmát, hiszek abban, hogy a nehézségeken valódi nemzeti összefogással úrrá leszünk, hiszek abban, hogy minden itt élő állampolgár magyarsága ugyanannyit ér, és hiszek abban, hogy munkámmal hozzájárultam, és a jövőben is hozzájárulhatok hazám boldogulásához.”

 

5 gondolat a ma 49 éves Alföldi Róberttől

 fotó: Sárközy Marianna

“Az ember egy színes egyéniség, és nekem hál’ Istennek megvannak a lehetőségeim arra, hogy minden színemet használjam.”

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top