“Eljött a nagy nap,mert Schobert Norbi megfelezte a krumpliban a szénhidrátot, és ez nem vicc!” – ezt ő maga mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban. “Itt van az ötven százalékkal csökkentett szénhidráttartalmú burgonyapürépor, ami csak természetes alapanyagokból készült, élelmirost-forrás, és ami nagyon fontos, hogy míg 12 gramm a hagyományos pürében és krokettben a felszívódó gyors szénhidrát, ebben csak hat, és nem gyorsan felszívódó” – részletezte
Az elmondottakkal a Bors által megkérdezett szakember nagyon nem ért egyet. “Elképzelésem sincs, hogy lehet csökkenteni a krumpli szénhidráttartalmát, hiszen tiszta szénhidrát ez az élelmiszer, a keményítőtartalmát nem lehet csökkenteni. Azt sejtem, hogy Norbi félbevágott egy krumplit, és ezzel kész is volt a szénhidrátfelezés. A krumpli mellé kevert egyéb összetevőket, és máris felére csökkent a szénhidráttartalom. Meglehetősen aggályos ezt a terméket úgy reklámozni, ahogy Norbi teszi” – mondta Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszervegyésze.
Igaza volt, Farkas Nóra, az Update táplálkozástudományi szakértője a pontosította Schobert Norbi szavait:“Nem a krumpli szénhidráttartalmát, hanem az Update burgonyapüréporét csökkentettük a piacon található többi burgonyapüréporhoz képest. A hagyományos püréporokban 99 százalék burgonya és egy százalék egyéb adalékanyag található, a mi termékünk ennek a felét tartalmazza burgonyából, a másik felét növényi rostokkal pótoltuk.”
Norbi végül tisztázta, miért tett olyan furcsa kijelentést, azt mondta, Kiss Ádámot idézte azzal, amikor kijelentette “megfeleztem a krumpliban a szénhidrátot”.