Sztárok

Szörényi Levente váratlanul letiltotta a dalát a Tankcsapda lemezéről

A Goodbye London is felkerült volna a Tankcsapda feldolgozáslemezére, de ez nem történhetett meg, mert Szörényi Levente váratlanul letiltotta.

A Tankcsapda novemberi, dupla feldolgozáslemeze már a megjelenés hónapjában há­romszoros platinalemez lett. Az egyik lemezen Lukács László csapata dolgozta fel, vagyis tankcsapdásította olyan elődök zenéit, mint Charlie, a Bonanza Banzai, a Korál vagy az Omega. A zenekarok örömmel vették, hogy feldolgozták a dalaikat, de azért akadt kivétel is.

A Tankcsapda a Good bye, Londont! is feldolgozta, ami szintén felkerült volna a lemezre, de a Szörényi Levente, Bródy János szerzőpáros az utolsó pillanatban letiltotta a megjelenést.  “A felvétel el is ké­szült, de aztán a megjelenés előtt az utolsó utáni pillanatban végül nem adott rá engedélyt az Illés. A Szörényi, Bródy páros ugyanis végül azt mondta, hogy nem. Igazából pontosan nem tudjuk, hogy miért nem, mert velük személyesen nem sikerült erről beszélni… csak áttételesen tudtunk velük kommunikálni. És igazából nem tudjuk, pontosan mi az oka, miért nem tetszett nekik a felvétel” – mondta Lukács László az RTL Klub Portré című műsorában. A zenész hozzátette: “nem forgattuk különösebben ki, az eredeti dal is tök jó, azért választottuk”.

A Bors megkereste Bródy Jánost, hogy választ kapjon a miértekre. “A Tankcsapda nagyon jó rockzenekar, tisztelem és szeretem is a munkájukat. Örültünk a felkérésnek, hiszen ez egy elegáns gesztus, és megtisztelő tőlük, hogy minket választottak. Csak annyit kértünk, hogy megjelenés előtt mutassák meg a dalt. Amikor Szörényi Levente végül meghallgatta, aggódva hívott fel, nem tetszett neki. Annyira nem, hogy végül megtiltotta, hogy játsszák. A szövegben, a ritmusban és a dallamban is volt változás”  mesélte Bródy János, aki azt is elmondta, hogy “ez a dal Levente személyes kedvence, so­kat játssza maga is, a rá­diók viszont már nemigen élnek az Illés-dalokkal, Le­ventének rosszul esett volna, ha az eredeti helyett ezt játsszák most”.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top