Sztárok

Nehéz gyerekkora volt Balázs Fecónak

Sok mindent tudhatunk Balázs Fecóról, de arról ritkán hallani, milyen hatással volt a zenéjére a gyerekkora. A megpróbáltatásokról a Portréban mesélt Barabás Évinek.

Március 2-án ünnepelte 66. születésnapját Balázs Fecó, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, zenész, énekes, aki 40 éve alapította meg a Korált, és 32 éve szívén viseli a sitkei kápolna sorsát. Azt azonban valószínűleg csak kevesen tudják, milyen nehéz gyerekkora volt Balázs Fecónak.

“Négyéves voltam, amikor édesanyám meghalt, apai nagyanyám vett magához, és ő nevelt fel egy ferencvárosi gangos házban. Gyermekkoromat meghatározó élmény volt, hogy nagyon sokat betegeskedtem, ízületi problémáim is voltak, és rengetegszer voltam kórházban a fülemmel. Sokszor volt középfülgyulladásom: ha akartam, ha nem, lefogtak, és felszúrták a fülemet – ez kisgyerekfejjel brutális és borzasztó dolog, ami nyilván rányomja az ember lelkére a bélyegét. Az én művészetemben is nyomot hagytak ezek az évek” – vallja be Barabás Évinek az RTL Klub Portré című vasárnapi adásában.

Nehéz gyerekkora volt Balázs Fecónak

A Korál együttes legendás billentyűse és énekese ugyanakkor arról is őszintén mesél, hogy a szíve először 45 éves korában szólította megállásra, egy infarktust követően bypass műtéten esett át, azóta azonban Balázs Fecónak csupán ambuláns beavatkozások segítségével orvosolták szívproblémáit.

Nehéz gyerekkora volt Balázs Fecónak

Elmondása szerint a színpad az élete, viszont 2016-ban elhatározta, hogy egy kicsit visszafogja magát, és nem vállal többet havonta két előadásnál. Mindemellett azonban izgalommal készül a Korál együttes 40. jubileumi koncertjére, és egy dupla szimfonikus CD-t is készít a legszebb lírai dalaiból.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top