Sztárok

8 világsztár, aki nem dolgozni, csak turistáskodni jött Magyarországra

Azt már megszoktuk, hogy úgy járnak hozzánk a sztárok forgatni, mintha mi lennénk Hollywood, de lassan ahhoz is hozzá kellene szoktatnunk magunkat, hogy időnként turistaként is átrobognak hozzánk egy hosszú hétvégére. Carrie Fishertől Charlize Theronig jó néhány sztár turistáskodott már Magyarországon.

Jennifer Lawrence

Igen, azt mindenki tudja, hogy Jennifer Lawrence jelenleg is Budapesten tartózkodik, ahol már több helyen is feltűnt, mivel javában forgatja a Red Sparrow című kémthrillerét, melyben fővárosunk Moszkvát helyettesíti. Volt idő  azonban, amikor a világ legnagyobb filmcsillaga még nem volt a világ legnagyobb filmcsillaga, és megengedhette magának, hogy titokban átugorjon Budapestre. JLaw 2012 tavaszán Prágában forgatta a Serena című romantikus drámáját Bradley Cooperrel, és nem sokkal előtte találkozott hollywoodi nagykövetünkkel, Návai Anikóval, aki jó szokásához híven megpróbálta rábeszélni arra, hogy ellátogasson Budapestre kirándulni. Lawrence meglepő választ adott:  már eleve tervezte a dolgot, méghozzá egy hátizsákos, vonatos kirándulás keretében a testvére társaságában. Úgy tudjuk, a tervek végül nem váltak valóra, így reméljük, hogy mostanság Jennifernek jut ideje kirándulgatni is Magyarországon.

8 világsztár, aki nem dolgozni, csak turistáskodni jött Magyarországra

Carrie Fisher

Egyáltalán nem volt köztudott, hogy járt Magyarországon, és erre mindenki csak Carrie Fisher halála után döbbent rá. Ehhez persze kellett egy szerencsétlen véletlen is. A művésznő halála után a személyes tárgyai egy részét elárverezték, többek között egy régi útlevelét is, amiről az aukciós oldalon fényképek jelentek meg. Ebből derült ki csupán, hogy Fisher még a Magyar Népköztársaság vízumát kaphatta meg, ám csak kicsivel később, nagyjából a rendszerváltás idején lépett be az országba Csehszlovákiából érkezve Parassapusztánál. Azt senkinek sem sikerült kiderítenie, hogy mit csinált errefelé, de ha dolgozni jött volna, arról valószínűleg tudnánk.

8 világsztár, aki nem dolgozni, csak turistáskodni jött Magyarországra

Dakota Johnson

Arra még várnunk kell, hogy Dakota Johnson Budapestre jöjjön forgatni, de ez még nem jelenti azt, hogy ne pipálta volna ki a fővárosunkat, méghozzá nagyon fiatalon. Még javában tombolt a szerelem a nevelőapja, Antonio Banderas és édesanyja, Melanie Griffith között, amikor az anyukája elkísérte latin szerelmét az Evita magyarországi forgatására, és a hosszúra nyúlt munkálatok idején az akkor hatéves Dakota Johnson is velük tartózkodott Budapesten. Emlékei szerint szülei még nem bíztak annyira a szocializmus számos jegyét még bőven magán hordozó fővárosunkban, ezért alig mozdulhatott ki a hotelből, ami így nem lehetett túl nagy élmény.

8 világsztár, aki nem dolgozni, csak turistáskodni jött Magyarországra

Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg budapesti látogatását sem verte nagydobra a magyar sajtó, és én is csak egy puszta véletlennek köszönhetem, hogy értesültem róla. Tavaly volt szerencsém egy rövid interjút készíteni vele a Batman Superman ellen apropóján, és amikor elmondtam neki, hogy Budapestről érkeztem, rögtön rákérdezett, hogy melyik oldalán, Budán vagy Pesten lakom-e. Miután válaszoltam, természetesen rákérdeztem, hogy járt-e már nálunk, amire azt a meglepő választ adta, hogy igen, nemrég volt ott, és nagyon imádta. Én azt hittem, biztos valami fű alatt zajló forgatáson vett részt, de ezt rögtön cáfolta, és csak annyit osztott meg velem, hogy látogatóban járt nálunk.

8 világsztár, aki nem dolgozni, csak turistáskodni jött Magyarországra

Eva Green

Emlékszik még valaki arra, hogy az előző évtized közepe felé Székesfehérvár egy saját nemzetközi filmfesztivállal próbálta magát feltenni a nagy európai filmtérképre? Nem sokan. Pedig ez volt a rövid életű Alba Regia Nemzetközi Filmfesztivál, melynek 2005-ös kiadására meghívták A Gyűrűk Urában is szereplő, magyar származású Csókás Mártont, aki a díszvendége volt a rendezvénynek. Akkoriban nem keltett feltűnést, hogy Csókás magával hozta a barátnőjét, a francia Eva Greent is, akit ugyan az igazi filmfanatikusok már ismerhettek Bertolucci filmjéből, de azt túlzás lenne állítani, hogy sztárnak számított volna. Egy évvel a Casino Royale előtt jártunk, ami meghozta neki a nagy áttörést, így Green feltűnés nélkül szórakozhatott Székesfehérváron és a fővárosban.

8 világsztár, aki nem dolgozni, csak turistáskodni jött Magyarországra

Charlize Theron

Amikor a szőke díva, Charlize Theron tavaly Magyarországon forgatta az Atomic Blonde című kémes akcióthrillerét (amit akkor még The Coldest City címen ismertünk) egyáltalán nem először járt nálunk. A színésznő 2004-ben még nagyon szerelmes volt az ír Stuart Townsendbe, aki épp egy romantikus filmjét forgatta a magyar fővárosban. Úgy döntött, meglepi őt, és a kutyájával együtt látogatta meg párját; úgy hírlik, egy romkocsmás, vadromantikus hétvégét töltöttek együtt. Theron gyorsan el is tűnt Berlin irányába az AEon Flux forgatására, de a kutyusát állítólag Townsendnél hagyta. Reméljük, később nem emiatt szakítottak.

8 világsztár, aki nem dolgozni, csak turistáskodni jött Magyarországra

Darren Aronofsky

Rendben, talán kicsit erős Darren Aronofskyt világsztárnak nevezni, de az biztos, hogy a Rekviem egy álomért és a Fekete hattyú rendezője nem kis név, és amikor februárban az Instagramján elkezdett budapesti fotókat posztolni, a fél magyar sajtó rávetette magát a témára. Aronofsky egyébként romantikázni érkezett a fővárosunkba, ugyanis egy ideje már egy párt alkotnak az épp hazánkban forgató Jennifer Lawrence-szel. Nincs pontos információnk arról, hogy a direktor mivel töltötte az idejét nálunk, de a fotók tanúsága szerint néhány kis üveges Jägermeistert biztosan benyomott, és megpróbált bejutni a Magyar Elektrotechnikai Múzeumba is, csak éppen zárva találta.

8 világsztár, aki nem dolgozni, csak turistáskodni jött Magyarországra

Kristen Stewart

Még javában az Alkonyat korszakában jártunk, és az avatatlanabb szemlélők számára úgy tűnhetett, hogy a Kristen Stewart–Robert Pattinson párosból később az utóbbi lehet igazi sztár. 2010-ben Pattinson épp Budapesten forgatott, amikor áprilisban Kristen Stewart – akivel akkoriban egy párt alkotott – meglátogatta őt, hogy vele töltse a születésnapját. A közös programjaikról részleteket nem igazán tudunk, de néhányan azt is tudni vélték, hogy Pattinson épp nálunk jegyezte el szerelmét, csakhogy ilyen témájú cikkek már 2009-ben is napvilágot láttak az angolszász sajtóban.

8 világsztár, aki nem dolgozni, csak turistáskodni jött Magyarországra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top