Sztárok

Álommunka: Katalin hercegné személyi titkárt keres

A brit királyi család egyik legnépszerűbb tagja, Cambridge hercegnője, Vilmos herceg felesége hosszú idő után búcsúzik korábbi titkárától, akinek a helyére most keresik az utánpótlást.

Katalin hercegné, vagyis korábbi nevén Kate Middleton hat évvel ezelőtt házasodott össze Vilmos herceggel, napi ügyeit pedig azóta a királyi család alkalmazásában álló személyi titkár, Rebecca Deacon intézte.

A hercegné bizalmasa már korábban is a királyi család alkalmazásában állt: 2007-ben egy Diana hercegnő halálának évfordulójára rendezett koncerten dolgozott, precizitása pedig felkeltette Vilmos herceg érdeklődését. Ezután egy darabig Harry herceg Sentebale nevű jótékonysági szervezeténél kapott munkát, mielőtt Vilmos herceg titkárságán kezdett volna dolgozni.

Rebecca Deacon és Katalin hercegnő
Rebecca Deacon és Katalin hercegnő

Amikor Katalin hercegné a királyi család tagjává vált, Vilmos herceg úgy gondolta, jó lenne, ha egy olyan ember segítené felesége beilleszkedését, aki már otthonosan mozog a Buckingham-palota környékén, így esett a választás Deaconre, aki most egy évtizedes szolgálat után távozik posztjáról.

A hercegnő legfőbb bizalmasaként Deacon feladata volt Katalin napi programjának az összeállítása, illetve a háttéranyagokat is ő gyűjtötte össze a különféle protokolláris találkozók és látogatások előtt. Emellett beszédeket írt, intézte a hercegnő telefonjait, levelezését, illetve a sajtóval is ő tartotta a kapcsolatot.

Nem valószínű, hogy a pozíciót nyíltan meghirdetik, noha erre korábban volt már példa: tavaly áprilisban például őfelsége II. Erzsébet közösségimédia-csatornáinak a kezelésére kerestek digitális szakembert évi 50.000 fontos, vagyis több mint 17 millió forintos fizetésért. Rebecca Deacon megbízatása idén nyáron ér véget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top