Sztárok

Magyar celebek, akik rendesen megküzdöttek a pluszkilókkal gyerekkorukban

Schobert Norbi, Palik László és Radics Gigi is túlsúlyos volt kiskorában. Van, akin a személyi edző, van, akin a pattogatott kukorica segített.

Lagzi Lajcsitól Tóth Veráig egy regimentnyi sztárt lehet mondani, akik a nyilvánosság előtt, felnőtt fejjel fogtak fogyókúrába, és látványos eredményt értek el. Nem csak ilyen sikertörténetek vannak azonban – akad a hírességek között olyan is, akit felnőttként már (többnyire legalábbis) karcsú emberként ismerünk, fiatalon viszont még folyamatosan küzdött a pluszkilókkal. Egyikük-másikuk átalakulásának persze így is tanúja lehetett bárki annak köszönhetően, hogy még (szinte) gyerekként híresek lettek, sokukról viszont csak akkor derül ki, hogy egykor túlsúlyosak voltak, ha mesélnek róla, vagy előásnak egy-két fotót. Az alábbi celebek esetében ez kivétel nélkül meg is történt.

Schobert Norbi

A mostanában épp a tévétorna újraindításán munkálkodó Schobert Norbi fogyásának története, mondhatni, közkincs: 16 évesen 104 kilót nyomott, és mindenki csak nevetett rajta, de aztán tornatanára segítségével étrendet váltott, sportolni kezdett, és egészen 58-ig lement, majd egy junior triatlonbajnoki cím közbeiktatásával az egész ország fitneszguruja lett.

Magyar celebek, akik rendesen megküzdöttek a pluszkilókkal gyerekkorukban

Radics Gigi

Mostanában mindenki odavan Radics Gigi alakjáért (és főleg a melltartós képéért), kiskorában viszont az énekesnő titokban akár háromszor is megebédelt, így nyolcévesen már 70 kilót nyomott. Szülei ekkor döntöttek úgy, hogy szakemberekhez fordulnak, a dietetikus és a személyi edző pedig fél év alatt 20 kilós fogyást ért el a későbbi sztárnál.

Magyar celebek, akik rendesen megküzdöttek a pluszkilókkal gyerekkorukban

Palik László

Norbihoz hasonlóan az egykori tévés is pontosan 104 kiló volt kamaszkorában. De hova tűnt a sok pluszkiló? Nos, Palik László bármire képes volt a fogyásért, előfordult például az is, hogy csak pattogatott kukoricát, vagy éppen kizárólag jégkrémet evett. A módszerek sokasága persze azt is jelzi, hogy a súlyfelesleg egy része rendszeresen visszaszaladt rá, de felnőttként aztán végleg sikerült leszámolnia vele: 19 éves lánya tippjeivel 26 kilót dobott le magáról. A nyilvánosság elől visszavonult és Magyarországról is elköltözött sportriporter mostanában már egyenesen csontsovány, de hogy ennek mi az oka, azt nem tudni.

Magyar celebek, akik rendesen megküzdöttek a pluszkilókkal gyerekkorukban

Bery

Az ő esetében nincs szükség sem a családi archívum mélyéről előtúrt exkluzív gyerekkori fotókra, sem sztorizgatásra, hiszen mindenki láthatta és vissza is nézheti, ahogy kerek arcú 14 éves kisfiúként énekli – még Sugár Berci néven – Az első szerelem című dalt. Később aztán Berciből Bery lett, és az átalakulás nemcsak névleges volt, mert a sztár a fölös kilóktól is megszabadult, ma pedig már ott tartunk, hogy jógát oktat.

Tolvai Reni

A fiatalon bemutatkozó énekesnőt túlsúlyosnak még véletlenül sem lehetett nevezni, de pár éve ő is fogyókúrára adta a fejét, és négy hét alatt közel nyolc kilót dobott le edzéssel, csirkediétával és napi három liter vízzel. A receptet azóta is alkalmazza, ha felmegy rá némi pluszsúly, és azt mondja, sokkal vonzóbbnak érzi magát így.

Magyar celebek, akik rendesen megküzdöttek a pluszkilókkal gyerekkorukban

Janicsák Veca

Fiatalkorában sokat kritizálták a súlya miatt, aztán semmi perc alatt megszabadult tíz kilótól, és hirtelen mindenki azt kérdezte: hogyan fogyott ennyi Janicsák Veca? A válasz nagyjából úgy szólt, hogy sok vízzel, teljes kiőrlésű kenyérrel, lovaglással, futással és biciklizéssel, meg a gyorséttermi kaják és a hat óra utáni étkezés kerülésével, de sokkal érdekesebb és menőbb volt az, hogy az énekesnő hozzátette: azért előfordul, hogy este tizenegykor muffint vagy krumplit eszik, és kikéri minden lány nevében, hogy a testalkat volna a legfontosabb dolog a világon.

Magyar celebek, akik rendesen megküzdöttek a pluszkilókkal gyerekkorukban

Takács Nikolas

A szlovákiai születésű énekes még az X-Faktorba is néhány kiló plusszal érkezett, de addigra már sokat fogyott – gyerekkorában ugyanis olyan kövér volt, hogy saját elmondása szerint a lépcsőn sem tudott felmenni. A fogyókúrába és a futóedzésekbe akkor kezdett bele, amikor eldöntötte, hogy énekes lesz, amikor pedig fel akarta adni – merthogy volt ilyen is –, az édesapja öntött bele lelket.

Magyar celebek, akik rendesen megküzdöttek a pluszkilókkal gyerekkorukban

Madár Veronika

“Itt a japán bálnavadászok már hegyezték volna a fogaikat” – kommentálta egyszer egy 15 éves korában készült bikinis képét a Jóban Rosszban sztárja, Madár Vera, aki nemrég újra férjhez ment. A színésznő kamaszként 42–44-es ruhákat hordott, és saját elmondása szerint édesapjával, sőt nagypapájával egykorú férfiak füttyögtek utána. Amikor megelégelte a dolgot, másfél év alatt 85-ről 42 kilóra fogyott, de azóta már szerencsére visszatért a másik végletből is, és folyamatosan remek formában van.

Magyar celebek, akik rendesen megküzdöttek a pluszkilókkal gyerekkorukban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top