Sztárok

Elítélték Bálint Antóniát

Büntetőügyben ítélte el a bíróság Bálint Antóniát, egy Facebook-bejegyzéshez köthető rágalmazás ügyében.

A Bors szerint Bálint Antónia lehet az első honi híresség, akit egy Face­book-bejegyzése miatt ítélt el a bíróság. Toncsi a bírói gyakorlathoz mérten is súlyos büntetést kapott, amiért néhány évvel ezelőtt idióta ku*vának és elmebetegnek nevezte nyilvános posztjában gyermeke apjának feleségét. “Azzal védekezett a bíróságon, hogy a ku*vázás azért nem rossz dolog, mert ő a saját édesanyját is szokta így nevezni. Szerintem ez mindent elmond róla. Mégis akkor döntöttem el négy éve, hogy beperelem, amikor féltékenységében, bár ő maga is édesanya, a fiamat is belekeverte az ámokfutásába” – mondta a lapnak Földesi-Béres Rózsa.

Elítélték Bálint Antóniát

A napokban első fokon ítélet született az ügyben, a törvényszék szerint Bálint Antónia rágalmazási ügyben bűnös, és egy év próbára bocsátásra ítélték. A súlyos ítéletet természetesen a bíróság is megindokolta. “Azért nem a megszokott ítéletet hozták, mert úgy gondolták, több ilyen ügy is folyamatban van, és talán a próbára bocsátás olyan megelőző hatással is bír majd, amely a hasonló cselekedeteket féken tartja – mondta dr. Berényi András, Rózsa ügyvédje. – Ha még egy hasonló eset bekövetkezik az elkövetkezendő egy évben, akkor emiatt és a következő esett miatt is elítélik, és a kettőt egybevonják. Akkor akár felfüggesztett szabadságvesztést is kaphat.”

“Egy év nagyon hosszú idő. Őszintén és szívből bízom benne, hogy a jövőben nem követ el újabb jogsértést, és a bíróság szigorú döntése és nevelő szándéka eredményes lesz” – reagált Földesi-Béres Rózsa. A lap megkereste Bálint Antóniát is, de ő nem kívánt nyilatkozni.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top