Sztárok

Újra összejöttek A Keresztapa legendái – videó

A Tribeca filmfesztiválon megvalósult minden filmrajongó álma: összejöttek A Keresztapa sztárjai, és az idén 45 éves filmről sztorizgattak.

Elképesztő sztárválogatott lépett színpadra a Tribeca filmfesztivál zárásaként tartott pódiumbeszélgetésen. Taylor Hackford rendező (Ray) a negyvenöt éve bemutatott A Keresztapa fontosabb alkotóit kérdezte a film készítésének körülményeiről és örökségéről.

Amikor A Keresztapa alkotóiról beszélünk, akkor természetesen a legnagyobb hollywoodi legendákra gondolunk. Most pedig kedélyesen eldumálgatott egymással Al Pacino (Michael Corleone), Robert de Niro (a fiatal Vito Corleone), James Caan (Santino Corleone), Diane Keaton (Kay), Robert Duvall (Tom Hagen), Talia Shire (Connie Corleone) és Francis Ford Coppola, a három Keresztapa-film rendezője.

A moderátor, Hackford persze teljesen meg volt hatva az eseménytől, de aztán hamar földobta a labdát Coppolának a sztorizgatáshoz, a többiek pedig át-átvették a szót. Az egész beszélgetés visszanézhető – az elején arról van szó, hogy a Paramount stúdió nem bízott a maffiafilmekben, és azért adták Coppolának a rendezői feladatokat, mert tudták, hogy képes olcsón kihozni egy filmet. Ehhez képest a filmtörténet egyik legmonumentálisabb klasszikusa született meg.

(címlapkép: Tribeca Instagram)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top