Sztárok

Hetek alatt halt bele betegségébe Usztics Mátyás

Usztics Mátyás barátja a Blikknek elmesélte, két és fél hónapja még a közös munkán törték a fejükét a színművésszel, aztán Usztics állapota rohamosan romlott.

Vasárnap közölte a család Usztics Mátyás halálhírét. A színművész hatvannyolc éves volt, életének utolsó éveiben az általa alapított Nemzeti Kamara Színházat vezette, illetve könyveket írt.

 

Pelsőczy László színművész, Usztics kollégája és jó barátja a Blikknek mesélt a terveikről. “Tavaly decemberben úgy váltunk el, hogy nekilátunk Mátyás könyvéből, Az árulóból készült színdarab próbáinak. A névnapján, február 24-én felhívtam, megköszöntem neki a napsütést, és hogy jégtörő Mátyásként elüldözte a telet. Sokat nevettünk, tervezgettünk, semmi jele nem volt annak, hogy betegség kínozná.”

Pelsőczy azt mondja, április 9-én már nem érte el Usztics Mátyást, de ekkor még nem gondolt semmi rosszra. “Először arra gyanakodtam, hogy kiutazott az USA-ba, hiszen Az árulóval kanadai és amerikai turnét tervezett. Mivel sokáig nem válaszolt, aggódni kezdtem, és szombat reggel jött a tragikus telefon, hogy Mátyás április 29-én hajnalban meghalt. Döbbenten állok azóta is, csak nézek magam elé, hiszen semmilyen jele nem volt annak, hogy beteg lenne. Imádta a munkáját, és bár sokszor elutasították az ötleteit, mindig hitt, szervezett, tervezett. Rengeteg álma volt még.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top