Sztárok

Kemény vádakkal illeti Eszenyi Enikőt kollégája

Hosszú nyílt levélben osztja ki Eszenyi Enikőt korábbi rendezője, Néder Panni. A szakember szerint támogatást alig, csak ígéreteket kapott az igazgatótól.

Néder Panni diplomamunkája a Túl a Maszat hegyen című darab rendezése volt, melyet a Vígszínházban állított színpadra. Pontosabban próbált volna színpadra állítani, Eszenyi Enikő ugyanis kivette a kezéből az irányítást, és átrendezte a darabot Néder szerint – számol be a Blikk.

Kemény vádakkal illeti Eszenyi Enikőt kollégája

“Véres és deprimáló próbafolyamat volt, annyi pozitív hozadékkal, hogy a főpróbahétre lebetegedett, én meg az utolsó erőtartalékokat mozgósítva visszaállítottam, amit tudtam. (…) Enikővel hosszú évekig nem beszéltünk” – írja a rendező.

Néder jelenleg Berlinben él, tavaly december óta pedig Eszenyi felkérésére a Vígszínház szereplését próbálta megszervezni a 2018-as stuttgarti színházfesztiválon, azonban ez az együttműködés is zátonyra futott. Néder elmondása szerint koncepciókat és egy komplett darabot szállított Eszenyinek, aki hetekig nem válaszolt a leveleire, majd később megüzente, házon belül megoldja a fesztiválszereplést. “Fájt, hogy beletettem a szívemet és sok energiát-munkaórát valamibe, ami a mellébeszélés és inkorrektség miatt ezek szerint hamvába hal” – fogalmazott Néder.

A teljes levelet itt olvashatja el:

Nem először kritizálják nyilvánosan Eszenyi Enikőt: két éve Harkányi Endre számolt be róla, hogy az igazgató döntése miatt gázsijának felétől el kellett búcsúznia.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top