Sztárok

Dopeman húgát újra kellett éleszteni

Bár az operáció rendben lezajlott, később leállt Dopeman húgának légzése, és csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét.

Pityinger Dopeman László hétfőn számolt be húga műtétjéről. A huszonöt éves lány születésekor egy orvosi műhiba következtében agyvérzést szenvedett, ami maradandó károsodást okozott nála. A Bors szerint Fruzsina folyamatos ápolásra szorul, és egy kilenc hónapos gyermek értelmi szintjén áll.

Az agyában lévő vérrög ráadásul megakadályozza, hogy folyadék távozzon az agyból, ezért születése után egy mesterséges „szelepet” kapott. „A beültetésnél az orvosok jelezték, 18 éves kora után ki kell cserélni, mert ahogy növekszik, úgy értelemszerűen rövidebb lesz ez a csatorna, pedig éppen hosszabbra lesz szükség” – magyarázta Dopeman. A rapper szerint eddig nem okozott problémát a szelep, ezért vártak addig a cserével, amíg csak lehetett.

A műtétet szerdán hajtották végre Fruzsin az Amerikai úti idegsebészeten. Az operáció komplikáció nélkül lezajlott, de az ébredésnél problémák adódtak. „Fruzsina már újra a betegszobában volt a szüleimmel, akik azt vették észre, hogy nem vesz levegőt. Riasztották az orvosokat, akik az újraélesztő felszereléssel együtt beözönlöttek a szobába, anyámékat pedig kiküldték. Szörnyű hosszúnak tűnő percek teltek el, amíg Fruzsit visszahozták – mesélte Dopeman.  – Mire én és az öcsém beértünk, már úgy nézett ki, minden rendben volt, de kétségtelen, hogy nagyon megijedtünk. Fruzsina különleges ember, nagy tanítónk, el sem tudjuk nélküle képzelni az életünket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top