Sztárok

Szombaton temetik Aradszky Lászlót

Szombaton vesznek végső búcsút Aradszky Lászlótól a fővárosi Szent István-bazilikában. A táncdalénekes október 8-án, élete 83. évében hunyt el.

Szombaton 12–15 óra között róhatják le kegyeletüket a rajongók Aradszky László felravatalozott hamvai előtt, majd 15–16 óra között lesz az egyházi gyászszertartás a Bazilikában. Mindkét esemény nyilvános, ezt követően azonban az urna elhelyezése az altemplomban zárt körű szertartás keretében történik – tette közzé az Aradszky család az énekes közösségi oldalán.

A család kérése az, hogy a búcsúzók, ha lehet, sárga liliomot hozzanak magukkal koszorúk helyett.

Aradszky László otthonában halt meg, nem volt előjele. Október 8-án, vasárnap este fél tíz körül riasztották a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az énekes szombat este még koncertezett.

„Édesapám megnyugvással távozott az élők sorából. Elégedettséget és boldogságot láttam az arcán. Nyomát sem lehetett felfedezni annak, hogy szenvedett volna. Vasárnap este hét körül ült le a számítógépe elé, hogy néhány emléket megosszon közösségi oldalának követőivel a szombati fellépéséről, majd lefekvéshez készülődött. Már ágyban volt, amikor édesanyám háromnegyed tízkor a hálóba lépett, és ekkor vette észre, mintha nem lélegezne. Szólongatni, majd rázogatni kezdte, és amikor döbbenten tapasztalta, hogy semmire sem reagál, rögtön a segélyhívót tárcsázta. A mentőorvos szerint álomba szenderülve érte a halál, fél tíz körül hunyt el. Már nem lehetett segíteni rajta” – mondta korábban Aradszky László fia, Zsolt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top