Sztárok

Hatalmas tömeg Bud Spencer budapesti szobrának avatásán – videó

Nagy tömeg és a filmlegenda gyerekei előtt avatták fel a 2,4 méteres bronzszobrot a Corvin sétányon.

A világon először a budapesti Corvin sétányon állítottak egész alakos bronzszobrot Bud Spencernek. A szombat délutáni avatáson megjelentek Bud Spencer gyerekei, Cristiana Pedersoli, Diamante Pedersoli és Giuseppe Pedersoli is – számolt be a Zoom.hu.

Kocsis Máté Józsefváros polgármestere (j), Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (j2), Diamante Pedersoli, Bud Spencer fiatalabbik lánya (b2) és Tasnádi Szandra szobrászművész alkotása, Bud Spencer bronzszobrának avatóünnepségén a budapesti Corvin sétányon (MTI Fotó: Mónus Márton)

Carlo Pedersoli, művésznevén Bud Spencer tavalyi halála után Tasnádi Szandra szobrászművész megkereste a józsefvárosi önkormányzatot, hogy felajánlja a filmlegenda emléke előtt tisztelgő 2,4 méteres bronzszobrát.

A képviselő-testület végül szeptember elején döntött arról, hogy vállalja a szobor felállításának 9 millió forintos költségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top