Sztárok

5 sztárpár, ahol a férfi áll a nő árnyékában

Na, ez az igazi girl power: csupa olyan híres párt gyűjtöttünk össze, ahol mindkét fél alanyi jogon ismert, de egyértelműen a nő a híresebb és népszerűbb.

Minden nagy férfi mögött áll egy nő – tartja a mondás. Kivéve, ha ez a nő nem a nagy férfi mögött, hanem előtte áll, sőt akár teljesen ki is takarja az illetőt, mert ő maga még nagyobb – tesszük hozzá mi. Összeállításunkban olyan celebpárokat veszünk számba, ahol a nő ismertebb és népszerűbb, mint társa, pedig a férfi nem civil, és még csak nem is a párja által reflektorfénybe került ember vagy megélhetési híresség. A versenyből tehát mind a 33 éves táncosfiújából szeretőt csináló Mariah Carey, mind az operatőr férjével még több mint 15 év után is vígan turbékoló Julia Roberts kimarad, de a mezőny így is erős, mert rendesen dolgozik a girl power.

Emily Blunt és John Krasinski

Fotó: Getty Images

John Krasinski legnagyobb dobása eddig az Office-ban játszott szerepe volt, a mozi világában annyira nem sikerült kitűnnie. Látható, hogy ennek megfelelően egyre aktívabb is a kulisszák mögött forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként, és könnyen lehet, hogy ezen a téren lesz is majd valamikor egy igazán nagy dobása – sőt akár még színészként is húzhat egy meglepőt. Hírnévben és népszerűségben azonban egyelőre a nyomába sem ér feleségének, aki már második mozis munkájaként Az ördög Pradát visel egyik főszerepét játszhatta, azóta pedig a Sorsügynökségtől a Looperen és a Sicarión át A lány a vonatonig sorban kapja a nagy produkciókat.

Jennifer Aniston és Justin Theroux

Fotó: Getty Images

Ha Emily Bluntnál az imént kiemeltük A lány a vonatont, akkor kicsit talán igazságtalannak tűnhet, hogy a filmben szintén főszerepet játszó Justin Theroux-t felesége, a karrierjét egy benzinkúton egyenesbe hozó Jennifer Aniston mögé soroljuk. Ha hozzávesszük ehhez, hogy ő már beteljesítette azt is háttéremberként, amire John Krasinskinek még csak esélye van (olyan filmeket jegyez íróként és/vagy producerként, mint a Vasember 2 és a Trópusi vihar), sőt David Lynch alkotásaiban is szerepelt, akkor meg pláne. Azt nem is nagyon lehet vitatni, hogy változatosság és művészi kihívások szempontjából az ő karrierje a nyerő – de az is ugyanilyen egyértelmű, hogy a celebfaktora nem mérhető a feleségééhez, aki igazi szupersztár. A tömegek szemében ő minden eredményével együtt is csak a nagy Jennifer Aniston férje.

Kirsten Dunst és Jesse Plemons

Fotó: Getty Images

Friss a pár, csupán tavaly kezdtek randevúzni, miután együtt szerepeltek (sőt egy házaspárt alakítottak) a Fargo második évadában, de idén már az eljegyzés is megvolt. A nagy összhang viszont biztosan nem azon alapszik (szerencsére), hogy egyformán sikeresek, míg ugyanis a Breaking Baddel ismertté vált Plemonsnak még bőven továbblépés volt a közös sorozat, addig az Interjú a vámpírral révén berobbant, a 2011-es Melankóliáért Cannes-ban a legjobb színésznőnek választott, de többek közt az egyik Pókember-sorozatban is játszó Dunstnak inkább csak egy díszes trófea a többi közé. Az erőviszonyok változásának lehetősége itt persze még főleg benne van a jövőben, hiszen Plemons csak 29 éves, de egyelőre a hírnevet mindenképpen Dunst viszi a kapcsolatba.

Akik már nincsenek együtt

Ha a mostanra már szétment párokat is beengednénk a játékba, jó pár névvel gazdagodhatna a mezőny. Íme néhány közülük.

 

Gwen Stefani és Gavin Rossdale – A Bush frontembere a rockzene rajongói körében talán népszerűbb figura, mint volt neje, mindenki másnál viszont a szintén a műfajból indult, de popsztárrá vált Gwen Stefani nyer.

 

Madonna és híres partnerei – A pop nagyasszonya mellett mindenki eltörpült, pedig Sean Penn és Guy Ritchie egyébként kimondott nagyvadak.

 

Kate Moss és Jamie Hince – Míg Hince-t azért sokaknak be kell mutatni a The Kills frontembereként, a szupermodellt nagyjából mindenki ismeri.

 

Katy Perry és Russell Brand – A humorista egyedülálló a maga műfajában, és ezzel jóval népszerűbbé is vált, mint a kollégái többsége, de Katy Perry a popsztárok legszűkebb elitjébe tartozik, így nem sokan rúgnak labdába mellette.

Beyoncé és Jay-Z

Fotó: Getty Images

Egyesek szemében talán merészségnek tűnhet ennek a párosnak a szerepeltetése, de ha valaki itt merész, az csakis a nyáron ikreknek életet adó Beyoncé lehet. Jay-Z ugyanis hiába irgalmatlan nagy sztár, akit nyugodtan lehet olyan jelzőkkel illetni, mint a mogul vagy a keresztapa, és hiába nincsenek sokan a világon, akik fölébe tudnának kerekedni, a felesége megcsinálta a mutatványt: ha valaki a párból csak az egyik felet ismeri, az biztosan Beyoncé lesz, és akkor is Beyoncé az ok és Jay-Z az okozat, ha egyiküket a másik miatt tudják azonosítani a celebek és/vagy a zene iránt kevésbé érdeklődők. Ha pedig már a zene iránt kevésbé érdeklődőknél tartunk, slágereket is előbb mond Beyoncétől a többség, mint a férjétől, pedig Jay-Z is elég markáns nyomot hagyott a könnyűzene történetén.

Keira Knightley és James Righton

Fotó: Getty Images

Szűk tíz évvel ezelőtt a Klaxons sztárzenekar volt – fogalmazzunk így – az indie-színtéren, de hiába az egyébként teljesen megérdemelt siker és a jó zene, az indie-színtér egyik sztárzenekarában billentyűzni nem ugyanaz, mint Keira Knightley módjára A Karib-tenger kalózai-filmekben, a Büszkeség és balítéletben, a Kódjátszmában meg a Vágy és vezeklésben játszani, és Oscar-jelöltnek lenni – ráadásul az együttes tavalyelőtt fel is oszlott. James Rightonnak nincs is könnyű dolga, a brit bulvármédia nemrég például arról számolt be minden finomkodás nélkül, hogy az éves jövedelme ötezer font volt, és Knightley kitartottjának nevezte a zenészt, de a színésznő szerencsére nem így gondolkodik, és a házasságuk teljesen rendben van, ami nyilván fontosabb mindennél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top