Sztárok

Natalie Portmannek legalább száz története van arról, hogyan zaklatták

Natalie Portman azt állítja, hogy szinte nem is volt olyan munkája, ahol ne diszkriminálták volna csak azért, mert nő, volt, hogy zaklatták is.

Portman a Vulture fesztiválon mondta el, hogy amikor a Weinstein-botrányról olvasott, első gondolata ösztönösen az volt, hogy de jó, hogy ilyen zaklatások vele nem fordultak elő. Aztán jobban belegondolt, és rájött, hogy de, előfordult, hogy zaklatták, a végén már arra jutott, hogy tulajdonképpen nem volt olyan film, aminek forgatásán ne érte volna valami negatív élmény a férfiak részéről. 

Eljutottam onnan, hogy nincs min gondolkodnom oda, hogy várjunk csak, 100 történetem van. Úgy gondolom, hogy sok ember jut hasonló módon a felismerésre azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amiket magától értetődőnek veszünk, a folyamat részének tartjuk” – fogalmazott.

Fotó: Joe Scarnici/Getty Images for Vulture Festival/AFP

Elmondta, hogy nagyon nehéz úgy dolgozni egy forgatáson, hogy ő az egyetlen nő a jelenetben és a stábtagok között is csak elvétve akad nő, mert a sminken és az öltöztetésen túl nem szívesen bíznak rájuk más munkát. Felidézett egy konkrét kellemetlen ügyet is, amikor egy producer meghívta a magángépére. Felért a fedélzetre, és azt látta, hogy kettesben vannak, és az utasfülke hátsó felében egy megvetett ágy várja. Szólt a producernek, hogy ez nincs rendben, és szerencséjére ezt a producer tiszteletben tartotta.

Natalie Portman azt mondta, hogy ilyen manipulatív és tisztességtelen viselkedéssel nap mint nap találkozott, kezdve azzal, hogy színésznőként a rendezők és producerek nem nagyon hallgatják meg, mit mond, vagy az ötleteit egyből elhessegetik, és ha kitartóan emlegeti azokat, akkor rásütik a „problémás” jelzőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top