Sztárok

Meghalt Rose Marie, Amerika csodagyerekből lett színészlegendája

94 éves korában hunyt el Rose Marie komikus, Amerika első színésznője, akit csak a keresztnevén emlegettek. Rose Marie már gyerekként rengeteg rádió- és televíziós műsorban szerepelt, és később övé volt az egyik főszerep a Dick Van Dyke Show című hatvanas évekbeli sitcomban.

A 94 évesen meghalt Rose Marie-re egyik ápolója talált rá holtan a Los Angeles közeli otthonában.

Rose Marie Mazzetta olasz és lengyel származású szülőktől született 1923-ban, édesapja varietészínészként dolgozott, ami Rose Marie sorsát már az elején megpecsételte. Kilenc évtizeden átívelő karrierjét egészen kisgyerekként, hároméves korában kezdte, amikor a róla elnevezett Baby Rose Marie című show-ban énekelt. Csodagyereknek tartották.

Családja jó kapcsolatot ápolt a kor több hírhedt maffiózójával, Al Caponéval és Bugsy Siegellel. Rose Marie csak „Al bácsiként” emlegette a sebhelyes arcú bűnözőt. Ötévesen az NBC rádióműsorában hallhatták a gyereket énekelni a hallgatók, később Rose Marie karrierje során rengeteg tévés és rádiós szerepet elvállalt, de játszott több varieté előadásban és a Broadway-n is. 

Ő volt az első amerikai színésznő, aki a keresztnevén vált ismertté. Egyik legnagyobb televíziós sikereként a hatvanas évek sitcomjában, a Dick Van Dyke Showban vállalt szerepét szokták emlegetni. Ebben öt éven keresztül alakította Sally Rogerst.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top