Sztárok

Damu Roland az alkoholizmusáról: „Nem akarom elbagatellizálni”

Az elmúlt években Damu Roland azon van, hogy a börtönben töltött évek után helyre tegye az életét. Most őszintén mesél az alkoholizmusáról, mert reméli, hogy másnak tanulsággal szolgál.

Áprilisban lesz három éve, hogy Damu Roland elhagyta a börtönt. A színész azóta  többször került reflektorfénybe, hol a könyvével, amelyben elolvashattuk, milyen volt Vajna Tímeával a kapcsolata – az ő szemszögéből. 

„Nem elbagatellizálni akarom a dolgot” – kezdte Damu Roland a Storynak adott interjúban, amelyben őszintén mesélt az alkoholizmusáról. 

Mint elmondta, sosem bírta az alkoholt, rettentő másnapos tudott lenni, és a legjobb gyógymód erre az volt, ha ráivott. Nem használt sem a húsleves, sem gyógyszer, és napközben, amikor már kezdett kiürülni az alkohol a szervezetéből, tovább ivott.

Úgy döntöttem egy idő után, hogy én ezt abbahagyom. Ez úgy nézett ki, hogy hazamentem, belenéztem a tükörbe, és azt mondtam: te atyaúristen, ez már nem én vagyok.

Azt látta mindennap, hogy fel van püffedve az arca, felvizenyősödött a szeme körül, de sokáig hiába fogadta meg magának, hogy befejezi ezt az életmódot. Azt nem tudja már megmondani, hogy mi volt az a momentum, ami miatt végül tényleg változtatni tudott. 

Nem volt akaraterőm, aztán nem tudom, miért lett. Ha tudnám, megmondanám, mert akkor pofonegyszerű lenne minden alkoholistának azt mondani, hogy te, figyelj, ez a recept, ezt kell csinálnod.

Az elhatározása után Damu Roland szenvedett egy napot, majd még egyet, és a végén olyan rosszul volt, hogy ki kellett hívni a mentőt. 

Akkor a rohammentő szirénázva vitt be a kórházba.

Akkoriban a nagynénjénél élt, de ő maga hívta a mentősöket, akik nagyon rendesek voltak vele, két hetet úgy volt kórházban, hogy arról nem tudott a nyilvánosság. Ezért a színész mai napig hálás az ott dolgozó orvosoknak. 

Állítólag tíz percen múlott az életem.

A tünetekről és a kezelésről részletesen mesélt a videóban Damu, aki végül rehabilitációra ment.

Damu Roland – Fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top