Sztárok

Visszatért a színpadra a szexuális bántalmazással vádolt Bill Cosby

Egy kisebb publikum előtt visszatért a színpadra a szexuális bántalmazással vádolt amerikai komikus.

A 80 éves Bill Cosby szülővárosa, Philadelphia egyik dzsesszklubjában szerepelt mintegy 50 ember előtt. Cosby pár perces dobolással nyitotta a show-t a LaRose Jazz Clubban, majd megkezdte egyórás programját, amelynek során többek között az öregedésről és a látása csökkenéséről viccelődött.

Cosby 2015 májusa óta nem lépett fel. Akkor kerültek nyilvánosságra a szexuális bántalmazás miatt ellene felhozott első vádak, így az utolsó, atlantai fellépését többször megszakították dühös nézők. A hétfői show-t nem zavarta meg senki, a Twitteren azonban erős bírálatokat kapott.

Bill Cosbynak bíróság előtt kell felelnie a vádakra, egy több mint tíz évvel ezelőtti rendőrségi jelentés szerint ugyanis gyógyszerekkel elkábított és szexuálisan megtámadott egy nőt. Az Andrea Constand 2004-es szexuális bántalmazása ügyében zajló tárgyalás azonban 2017 nyarán eredménytelenül zárult, mivel az esküdtek több mint 52 órán át tartó tanácskozás után sem tudtak egyhangú ítéletet hozni.

Az újratárgyalást április 2-ára tűzték ki. A tavaszi peren 19 újabb vádló vallomását engedélyezte a bíróság, köztük 12 olyan nőét, akiknek meghallgatását az első tárgyaláson nem engedélyezték.

A komikust mintegy 60 nő vádolta meg szexuális zaklatással. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket. Az állítólagos áldozatok között vannak modellek, pincérnők és a szórakoztatóipar munkatársai is. Az esetek egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza, legtöbbjük azóta már elévült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top