Sztárok

Uma Thurman végre kitálalt Weinsteinről

A színésznő eddig nem szólalt meg a zaklatási ügyben, de most két esetet is felidézett. Azt is elárulta, miért romlott meg a viszonya Quentin Tarantinóval.

Mióta kitört a Harvey Weinstein-botrány, sokan kritizálták Uma Thurmant, hogy nem szólalt meg az ügyben. Pedig a producer a Ponyvaregény és a Kill Bill-filmek után lett híres, amelyeknek a színésznő volt a főszereplője.

Uma Thurman most megnyílt a New York Timesnak, és elmesélte a zaklatásokat. A 444 összefoglalója szerint a színésznőt karrierje kezdetén, 16 évesen megerőszakolta egy nála 20 évvel idősebb színész.

Weinsteinnel az első kínos eset Párizsban történt, amikor a producer fürdőköpenyben fogadta a szobájában, majd egy gőzfürdőkamrába vezette. Thurman ekkor zavart és dühös lett, és kiszaladt.

Nem sokkal később azonban durván rátámadt Weinstein Londonban. Lenyomta, megpróbált rámászni, és igyekezett elővenni a péniszét. Végül nem kényszerítette aktusra, így Thurman ki tudott keveredni a helyzetből.

Az eset után a színésznő figyelmeztette Harvey Weinsteint, ha mással is azt csinálja, amit vele, akkor vége lesz a karrierjének. Ezt egyébként a producer egyik szóvivője is megerősítette, sőt, maga Weinstein is elismerte, hogy rányomult Thurmanre. Később a producer – Quentin Tarantino közbelépésére – bocsánatot is kért tőle, ám a színésznő ezek után az ellenségeként tekintett rá, és csak ellenőrzött körülmények között találkozott vele.

Az interjú egyik meglepő része, hogy elmeséli, miért romlott meg a viszonya Quentin Tarantinóval. A Kill Bill forgatásán volt egy jelenet, amikor Thurman karaktere egy kabrióban elindul, hogy megölje Billt.

A színésznő elmondása szerint egy stábtag megsúgta neki, hogy az autó nem működik megbízhatóan, ezért azt kérte, hogy egy kaszkadőr vezessen. Tarantino mégis meggyőzte Thurmant, hogy a kocsi rendben van, és vezessen. Végül a színésznő egy fának csapódott az autóval, súlyos sérüléseket szenvedett, szétment mindkét térde.

Tarantinót azzal vádolta, hogy meg akarta ölni. 15 évébe telt, mire a kocsi hátuljára szerelt felvételeket meg tudta szerezni.

Thurman azt is elmesélte, hogy Tarantino kétszer személyesen kínozta meg. Egyszer, amikor a jelenet szerint Michael Madsen köpött az arcába, igazából Tarantino köpte le. Egy másik alkalommal, amikor a sztori szerint fojtogatják egy lánccal, a rendező maga húzta meg a láncot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top