Sztárok

Olimpiai bajnok a gyorskorcsolyaváltó: Liu Shaolin úszott az adrenalinban

A rövid pályás férfi gyorskorcsolyaváltó a téli olimpiák történetében először szerzett magyar aranyat.

Történelmi győzelmük után az M4-nek nyilatkoztak az olimpiai bajnok gyorskorcsolyaváltó tagjai. A csapatot az élre behozó Liu Shaolin Sándor szerint nagyon kemény verseny volt, nem követtek el hibát a döntőben, mindannyian nagyon akarták a győzelmet. Tudták, az élen álló kanadaiak megpróbálják őrizni az első helyüket:  

Annyi adrenalin volt bennem, hogy azt gondoltam, engem biztos nem tudnak visszafogni, előremegyek. Ha nem sikerül, én vagyok a legnagyobb lúzer. Úgy haraptam a levegőt, ahogy senki sem.

Liu Shaolin Sándor (b) és az öccse, Liu Shaoang a csapat tagjaival, miután Magyarország aranyérmet nyert a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyében, a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 22-én (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)

Testvére, Shaoang is a tökéletes csapatmunkáról beszélt, az egyéniben jelentkező problémák eltűntek (őt például mindhárom távon kizárták). Burján Csaba számára pedig egyelőre felfoghatatlan a győzelem: 

8-9 évesen nyitott koripályán kezdtünk, most meg mi lettünk a legjobbak, hihetetlen.

Knoch Viktor – aki már volt olimpiai pontszerző – a kijutás és a döntő előtti várakozás nehézségeire emlékezett. 

Amikor beértünk, hirtelen nem éreztem semmit, nem tudtam felfogni, hogy megnyertük. Egyszerűen elképesztő.

Így korcsolyázta a le a világot Liu Shaolin Sándor és a magyar gyorskorcsolyaváltó

Ezek a gyerekek legendák lettek ma

A magyar gyorskorcsolyaváltó győzelme kapcsán nyilatkozott a köztévének a  Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián is: „Csoda történt ma este, egészen káprázatos volt. Ezek a gyerekek legendák lettek ma! Végignéztem, alig akartam elhinni. Egyetlenegy dolgot tudtam, hogy ez bennük van. De hogy ilyen hidegvérrel végigmentek, és a végén megtartották….”

Ez a gyorshajtás a rendőröknek is tetszett

Nemcsak az olimpia bizottság elnöke, hanem még a magyar rendőrség is elismerően nyilatkozott Liu Shaolin Sándor és a magyar gyorskorcsolyaváltó teljesítményéről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top