Sztárok

Tordai Teri és Esztergályos Cecília összekaptak

Na persze, csak a színházban. Félévszázados barátság az övék.

Az Újszínház Zserbótangó című drámájában együtt játszik Esztergályos Cecília és a tavaly súlyos műtéten átesett Tordai Teri. Azt írja a Bors, hogy mindketten azt vallják: ne­hezen alkalmazkodnak, így nem lenne könnyű dolguk, ha az életben is össze kellene költözniük, pedig ötven éve jó barátok. 

„Fiatalabb koromban nem szerettem ilyen intim térben játszani, de ez a szerep kiváló. Igazi nagyszerű megpróbáltatás és memóriagyakorlat számomra, hiszen 80 oldalnyi szöveget kell megtanulnunk Terikével – mondta Esztergályos a fiatalokat megszégyenítő feladatról. – Egy kamaradarab olyan, mintha egy wimbledoni teniszmeccset vívnánk: ha valame­lyikőnk elejti a labdát, akkor nagyon nehéz visszatérni a pályára. Ám szerintem mindkettőnk nevében elmondhatom, hogy ez a sok szöveg és az ilyen darabok tartanak minket fia­talon.”

A drámai és vicces helyzetekben is bővelkedő történet próbaheteiben a két színésznőnek meg kell tanulnia együtt élni a színpadon, amiben évtizedeken átívelő barátságuk segíti őket, dacára annak, hogy mindketten egyetértenek abban, hogy igen rapszodikus lenne, ha közös lakásba kényszerítené őket az élet. „Nem vagyunk alkalmazkodó természetűek – magyarázta Tordai Teri. – Ha összeköltöznénk, akkor lehet, hogy 2-3 napig nem is állnánk szóba egymással. Úgy képzelem, hogy én olvasnék addig, míg Cilike zenét hallgatna, vagy balettgyakorlatokat végezne, de egy idő után megbeszélnénk a problémát.”

Esztergályos mindehhez hozzáfűzte, hogy a darab egy nagy egymásra találás, hiszen ez a munka is bizonyítja, hogy olyanok, mintha testvérek lennének, vagy ahogy Terike mondaná:

mintha a kicsi hugija lennék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top