Sztárok

Őket szerette igazán – 99 éve született Gábor Miklós

Gábor Miklós kereken 99 évvel ezelőtt, 1919. április 7-én született. Bár sokan azt gondolják, kétszer házasodott, még Ruttkai Éva előtt is volt egy felesége...

Gábor Miklós szerelmi élete legalább olyan eseménydús volt, mint a filmek, amelyekben szerepelt. A Kossuth-díjas színész 1947-ben kötött házasságot első feleségével, Rákosi Mária színésznővel.  Ez a nász azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, alig két évig tartott. Ezt követően vette feleségül Gábor Miklós Ruttkai Évát, akivel még 1948-ban, a Rettenetes szülők előadásán figyeltek fel egymásra, 1950-ben pedig összekötötték az életüket. Tizenöt évig voltak együtt. Házasságuk az akkor 29 éves Latinovits Zoltán miatt ért véget, akiben Ruttkai beleszeretett, és elhagyta érte a férjét. Gábor Miklós harmadik felesége a többszörösön kitüntetett Vass Éva lett, egészen a színész 1998-ban bekövetkezett haláláig volt a társa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top