Sztárok

Hamarosan szül Katalin hercegné! Mégis mióta szülnek kórházban a királyi család tagjai?

Néhány nap múlva harmadik alkalommal láthatjuk kisétálni a Londonban található St. Mary Kórház kapuján Katalin hercegnőt és férjét, Vilmos herceget. Pedig néhány évtizede még hatalmas cirkusz övezte, hogy a királyi család női tagjai inkább a kórházat, mint a palota egyik szobáját választották a szüléshez.

Katalin hercegné az első két gyermekét is a londoni St. Mary Kórházban hozta világra. Egy egész világ figyelte a híradásokon keresztül, ahogyan Katalin hercegné karjában György herceggel, majd Saroltával, oldalán a férjével kisétál a Lindo Wing ajtaján. Nem ő volt azonban az első nő a királyi családban, aki ezt az intézményt választotta a szüléshez.

katalin hercegnő vilmos herceg sarlota kórház 2015

Vilmos herceg és Katalin hercegnő 2015-ben, lányuk születésekor a kórház előtt (Profimedia)

Ugyanazon az ajtón sétált ki kétszer is Diana hercegnő, aki szintén kórházban akarta világra hozni fiait, nem pedig a palotában. Bár a hagyomány megtörését szeretik Dianának tulajdonítani, ez közel sem igaz. A brit király család kismamái 1977-ig valóban otthon hozták világra a gyermekeiket, ám 77-ben Anna hercegnő (a királynő egyetlen lánya – a szerk.) szakított a hagyományokkal, és első gyermekének, Peternek a már korábban említett St. Mary Kórházban adott életet.

károly herceg diana hercegnő harry herceg születése 1984

Diana hercegnő és Károly herceg a St. Mary Kórház előtt 1984-ben, Harry herceg születésekor (Profimedia)

II. Erzsébet királynő természetesen mindegyik gyermekét a Buckingham-palotában szülte meg, de így is szakított a hagyományokkal. Ő ugyanis eltörölte az úgynevezett „szülési tanúk” intézményét, korábban ugyanis az volt a szabály, hogy titkárok is jelen voltak a szüléseknél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top