Sztárok

Korábbi edzője bocsánatot kért Hosszú Katinkától

Interjút adott az M4 Sportnak Dave Salo úszóedző, aki Hosszú Katinka mestere is volt a londoni olimpia ideje alatt. Elismerte, hogy nem volt fair a magyar sportolóval, de arra nem emlékszik, hogy egy szépségszalon nyitását javasolta volna.

Dave Salo úszóedző volt az M4 Sport vendége, aki többek mellett Hosszú Katinka edzője is volt az Egyesült Államokban. Katinka Los Angelesben eltöltött négy év alatt elért eredményei, többek között az első világ- és Európa-bajnoki címei is Salo edzősködése alatt születtek, mint ahogy a londoni olimpiára is ő készítette fel Katinkát, viszont a világjátékok alatt a magyar úszó mellett az amerikai úszóválogatott edzője is volt.

„Én az amerikai stáb tagja voltam, nem is nagyon érintkeztünk, majdhogynem azt is el kellett hallgatnunk, hogy egyáltalán ismerjük egymást. Ez nem volt fair vele szemben” – mondta a tévéinterjúban Dave Salo.

Hosszú Katinka a 400 méteres vegyes úszás döntője után a 2012-es londoni nyári olimpián, a Vizesközpontban 2012. július 28-án. A magyar versenyző a negyedik helyen végzett – MTI Fotó: Illyés Tibor

Hosszú Katinka csak a negyedik helyet szerezte meg a londoni olimpia 400 méter vegyes úszás döntőjében. Salo ekkor állítólag azt mondta a lesújtó eredmény okairól érdeklődő, csalódott úszónak, hogy nyisson egy szépségszalont Budapesten – írja az Origo.

„Nem hiszem, hogy ilyet mondtam volna. Nem rémlik, hogy bármikor is ilyet mondtam volna. Nem tudom, honnan jön ez a sztori. Annyit mondhatok, hogy mindaddig, amíg nem az amerikai válogatottnál volt dolgom, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy ő sikeres legyen. Az utolsó négy hétben nem voltam ott. És ez valóban egy másfajta helyzet. Talán jobban teljesített volna, ha abban a négy hétben vele vagyok. Nem tudom. De azt nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy nyisson szépségszalont Budapesten. Talán azt mondtam, hogy vehet egy szépségszalont. De nem gondolom, hogy azt mondtam volna, hogy dolgozzon is ott. Annál azért többre tartom Katinkát. Ha valamit így értett, akkor bocsánatot kérek. Valójában nagyon tisztelem Katinkát.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top