Sztárok

Eurovízió 2018: Megszólalt az AWS énekese

Siklósi Örs, az AWS frontembere úgy érzi, megmutatták a nézőknek, hogy a metálszubkultúra létezik.

„Új lehetőségeket és élményeket kaptunk az Eurovíziós Dalfesztiválon, sok új kaput nyitott meg előttünk az eseményen való fellépésünk” – mondta el az MTI-nek Siklósi Örs, a Magyarországot képviselő AWS énekese. A modern metált játszó zenekar a Viszlát, nyár című daláért megkapta a legjobb színpadi látványért járó díjat, és a 21. helyen végzett a vasárnapra virradóra véget ért döntőben.

Siklósi Örs a szereplést értékelve hozzátette, szerinte megmutatták a nézőknek, hogy a metálszubkultúra létezik. „Rengeteg új ember hallotta a zenénket, számunkra tökéletes az eredmény.” A szereplés egyébként máris új fellépési lehetőségekhez juttatta az együttest. Meghívást kaptak többek között az egyik legjelentősebb metálzenei fesztiválra, a német Wacken Open Airre, és egy máltai fesztivál szervezői is megkeresték őket.

„Remélem, hogy a szereplésünknek köszönhetően más zenekarok is kedvet kapnak majd az induláshoz a nemzeti válogatókon, így A Dalban is, és mostantól minden évben láthatunk metált az Eurovíziós Dalfesztiválon” – zárta az eurovíziós szereplés értékelését Siklósi Örs.

Ahogy arról itt írtunk, a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivált Izrael nyerte. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top