Sztárok

Farkasházi Réka: „jobbat teszek a gyerekemmel, ha nem tanuló robotként bánok vele”

Farkasházi Réka kislánya nem kitűnő, hanem jó eredménnyel zárja a tanévet. A Fonogram-díjas Farkasházi Réka, a Tintanyúl énekesnője, aki színház- és drámapedagógusként zenejátékot oktat gyerekeknek nem érti, ezzel mi a baj – írja a Bors.

Farkasházi Réka megdöbbenve szembesült azzal, hogy amikor kérdezték tőle, kislánya milyen eredménnyel zárja a tanévet, akkor meglepődtek a válaszán, mert azt mondta, jól végzi Rebeka: nem lesz kitűnő, de jó tanuló. A színész-énekesnő nem érti, mi ezzel a baj.

„Első körben az önérzetemet bántotta, második körben a lelkiismeretemet, hogy talán én vagyok az oka, nem tettem meg mindent. De aztán felidéztem az elmúlt hónapok estéit, amikor a fáradtságtól már nem volt erőm nyüstölni a gyereket a tanulással, inkább megfejtettünk közösen egy rejtvényt, csináltunk a fiúknak együtt vacsorát, vagy sálat kötöttünk a kisbabának. Nem szeretnék állást foglalni, de anyaként azt éreztem, sokkal jobbat teszek a gyerekemmel, hogyha néha gyerekként, és nem egy kis tanuló robotként bánok vele. De ezt úgy kell csinálni, hogy közben a gyerek érezze, hogy a tanulás az ő felelőssége, és meg kell tanulnia tanulni, küzdeni, elérni a céljait” – mondta Farkasházi Réka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top