Kirúgták Kálmán Olgát a Hír TV-ből

Kránicz Bence | 2018. Augusztus 01.
Szerda délelőtt bemutatták a Hír TV új vezetőségét a televízió székházában. Ezzel párhuzamosan több régi munkatársat kitessékeltek az épületből. Kálmán Olgának is felmondtak.

Kálmán Olgát már a szerda reggeli elbocsátási hullám előtt elbocsátották – írja a Magyar Hang. A lap beszámolója szerint szerda délelőtt tíz óra előtt érkezett meg a televízió épületébe Nyerges Zsolt tulajdonos, valamint a régi – 2015 előtti – vezetők közül Liszkay Gábor, Szikszai Péter, Mentes Katalin és Korda Judit is.

Kálmán Olga (forrás: Hír TV)

A helyszínre érkeztek a Szabadfogás című műsor szereplői, Gulyás Balázs és Wahorn András is. Őket előbb beengedték az épületbe, majd 15 perccel később közölték velük, hogy ma mégsem lesz felvétel, és hazaküldték őket. A 24.hu információi szerint Tarr Péter vezérigazgató-helyettes szerda reggel körbement, és megkérte a kollégáit, hogy töröljék személyes anyagaikat, és pakolják össze holmijukat. Nyerges Zsolt tulajdonos előbb megígérte, hogy sajtótájékoztatót tart az eseményekről, utóbb azonban autójában elhajtott.

A HVG megjegyzése szerint a Hír TV-nél nemrég volt csoportos létszámleépítés – akkor mások mellett Veiszer Alindának is felmondtak –, így a törvényi előírás miatt még másfél hónapig nem rúghatnak ki embereket, de nem is igazolhatnak újakat. Ettől még gyártó cégekkel szerződést bonthatnak és köthetnek.

Exit mobile version