Sztárok

Rágalmazásért jelentették fel Bochkor Gábort

Egy titokzatos mátészalkai férfi jelentette fel Bochkor Gábort, akinek egyelőre fogalma sincs, hogy miről is lehet szó.

Bochkor Gábort Mátészalkán jelentették fel, de ötlete sincs, hogy ki lehetett. „Most kaptam egy feljelentést, egy büntetőfeljelentést a tévéműsorom miatt, de még nem tudom, hogy hova kell mennem, Mátészalkán jelentett fel valaki” – mondta el a Music FM reggeli műsorában a műsorvezető.

„Esküszöm, nem tudom, miről van szó” – nyilatkozta a Blikk megkeresésére Bochkor Gábor, aki a vád szerint az ATV műsorán lassan egy éve futó #Bochkor egyik adásában rágalmazott egy mátészalkai lakost. Hogy kit, még nem tudni, mert a büntetőeljárásról szóló legfrissebb, hatályos jogszabályoknak megfelelően a bíróság nem írja bele az idézésbe, hogy ki a feljelentő. Ám egyrészt legkésőbb az első tárgyaláson erre fény derül, másfelől a feljelentett fél vagy jogi képviselője kikérheti a feljelentő nevét a bíróságon.

Az ügyről az illetékes Nyíregyházi Törvényszék sem adott bővebb felvilágosítást. Annyi azonban kiderült, hogy az illető férfi.

„Az eljárás rágalmazás vétsége miatt indult a Mátészalkai Járásbíróságon egy férfi feljelentése alapján” – válaszolt a lapnak dr. Sörös László sajtószóvivő, de a sértett védelme miatt ennél többet nem árulhatott el.

A rágalmazás magánvádas bűncselekmény, azaz a sértettnek kell bizonyítania, hogy belegázoltak a becsületébe, és erről a környezetében élők is tudomást szereztek. Két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top