Sztárok

Bombát talált a kertjében Völgyi Zsuzsi

Csákányozás közben került elő a második világháborús robbanószerkezet, óriási pusztítást okozhatott volna.

Völgyi Zsuzsi férje, Pasku Gábor épp az énekesnő édesanyja házának felújításában segített, mikor valamin keményen koppant a csákány vége. A férfi döbbenten látta, hogy egy majdnem félméteres repeszgránátot frodított ki, mely mélyen a földbe volt ágyazódva.

A kiérkező tűzszerészek szerint egy szárnyas repeszgránát lapult a földben, melyet még a második világháborúban lőttek ki. Egy ilyen fegyvert legalább fél kiló lőporral töltöttek meg, és a mai napig képes a pusztításra.

„Anyu egyre csak azt mondogatta: sohasem bocsátotta volna meg magának, ha tragédia történik. A kilencvenes évek elejétől abban a házban nőttem fel. Soha nem sejtettük, hogy egy robbanószerkezet tetején élünk, ami közvetlenül a szoba alatt lapult. Rengetegszer játszottam ott kisgyerekként a kertben vagy a házban. Glória, a kétéves kislányunk is sokat van anyunál. Rettenetes belegondolni, hogy bármikor a levegőbe repülhettünk volna” – mondta döbbenten Völgyi Zsuzsi a Blikknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top