Sztárok

Az Irigy Hónaljmirigy mindent elért, amit lehetett

Van így egyáltalán értelme megünnepelni a zenekar harmincadik születésnapját?

Ha egy földönkívülinek kellene dióhéjban elmagyarázni a magyar népet mint olyat, elég lenne az Irigy Hónaljmirigy (már eleve a név!) huszonnyolc éves történetére rámutatni. Nálunk vidámabb országokban teljesen elképzelhetetlen, hogy egy saját dalokkal nem rendelkező, csak paródiákat játszó zenekar évtizedeken keresztül a mainstreamben legyen, és évente többször telt házas arénakoncerteket adjon.

Az Irigy Hónaljmirigy tagjai a 2018-as nagykoncerten

Érzik ezt a mirigyes fiúk is, akik a Bors hasábjain magyarázkodnak, amiért nem sikerült „új” dallal előrukkolniuk a Majka-paródia óta. „Ez az év ilyen szempontból nagyon mostoha, kevés olyan sztár van, akit érdemes kifigurázni, nincsenek olyan a karakterek, akikből dolgozni tudnánk. Most még figyeljük, hogy 2018 mit termel ki. Már ha termel egyáltalán még valamit. A mi szempontunkból siralmas volt a poppiac, alig akadt idén olyan karakteres előadó, akinek a dalát fel tudtuk volna dolgozni” – sopánkodott Sipos Tamás.

„Figyeljük a zeneipart, és azonnal ráugrunk, ha megfelelő slágert találunk. Nagyon sok kritériumnak kell megfelelnie egy számnak ahhoz, hogy paródiát lehessen belőle készíteni” – tette hozzá a zenész.

Egyébként Mirigyék szerint a paródiagyártás nem olyan hatalmas biznisz, bár akkor pláne nem értjük, miért tette fel erre nyolc ember a fél életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top