Sztárok

Király Linda Himnusz-fiaskójáról mesél az anyja

Annak idején az elrontott Himnusz gyakorlatilag Király Linda hazai karrierjébe került, sokan a mai napig nem tudtak megbocsátani neki ezért. Most elárulták, mi is történt akkor.

Biztosan sokan emlékeznek még Király Linda egyik első magyarországi fellépésére… Egy 2002-es, decemberi kosármeccs gáláján az énekesnő egyórás koncertet adott, majd a terv az volt, hogy 20 percet pihen, fehér blúzt vesz fel, és elénekli a Himnuszt, amit az apjával, Király Tamással jól begyakoroltak. Sajnos azonban semmi sem a tervek szerint alakult, az ott történtek pedig derékba törték Linda karrierjét. 

„Amikor a koncert után kifelé tartott a küzdőtérről, a DJ elkapta a könyökét, hogy maradjon! (Meggyőződésem, hogy beépített ember volt.) És közben már fel is konferálta a Himnuszt. Ilyen helyzetben Linda apja szokott diktálni, de akkor nem volt ott, mert eredetileg úgy tervezték, hogy Linda a húszperces szünet után következik. Amikor Tomi meghallotta, mi történik, természetesen azonnal berohant a küzdőtérre, hogy helyrehozzák a dolgot” – mesélte Király Gabi A Király család című riportkönyvben, melyet Koronczay Lilla írt.  

És a magyarázat: 

„És újra el is énekelték a közönséggel együtt a Himnuszt. Bárkivel beszéltünk, aki ott volt, azt mesélte, hogy szépen elsimult az egész. Egyébként sem hiszem, hogy egy magyar tizennyolc éves, aki tulajdonképpen még gyerek, főleg, ha olyan lámpalázas, mint Linda, minden esetben kívülről el tudja szavalni Kölcsey versét. A lányom egyébként még csak egy éve élt Magyarországon, és az amerikai iskolákban köztudottan nem a magyar himnuszt fújják a diákok.”    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top