Sztárok

Katalin hercegné öccse őszintén vallott depressziójáról

James Middleton a depressziót a „lélek rákjának” nevezte, és elárulta, egy évig szenvedett, mire rájött, hogy segítségre van szüksége.
james middleton depresszió vallomás

„Úgy éreztem, a környezetem egyáltalán nem ért meg engem. Akkoriban komplett csődtömegnek éreztem magam” – nyilatkozta a Daily Mail című brit bulvárlapnak a 31 éves James Middleton, aki vallomásában azt is elmondta: az, hogy kiváltságos családba született, egyáltalán nem jelentette azt, hogy immunis lett volna az olyan mentális betegségekre, mint a depresszió. Sőt!

„Még az ellenségemnek se kívánom, azt amit éreztem: a pusztító kétségbeesést, elszigeteltséget és magányt” – mondta James, akinél az első tünetek 2016 decemberében jelentkeztek, ennek ellenére csak 2017 decemberében kért segítséget. „Az ünnepi időszakot egyedül, mindenkitől távol töltöttem. Ekkor jöttem rá, hogy valami nagyon nincs rendben velem, és hogy segítségre van szükségem. Furcsa mód, miután beismertem, hogy baj van, megkönnyebbültem.”

James azt mondja, a gyógyulásban rengeteget segített neki a kognitív viselkedésterápia és terápiás kutyája, Bella. „Az állatok olyan békét, nyugalmat és biztonságot tudnak nyújtani nekünk, embereknek, mint senki más. Bella egy szempillantás alatt tereli el a figyelmemet a stresszes élethelyzetekről és csal mosolyt az arcomra” – árulta el James, aki rokonai között egyedüliként, a napokban nyilvánossá tette Instagram-oldalát is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top