nlc.hu
Sztárok
Ördög Nóra dongalábbal született, sokáig titkolta

Ördög Nóra dongalábbal született, sokáig titkolta

Ördög Nóra Kandász Andrea műsorában mesélt először arról, hogy milyen „tökéletlensége” volt születésekor.

Ördög Nóra már többször beszélt a három sikertelen lombikjáról, sőt könyvet is írt róla. Most elárulta, annak idején a barátnője, Almássy Kitty segített neki túllendülni azokon az lelki akadályokon, amelyek nem engedték, hogy teherbe essen. Nóri édesanyjától kapott egy naplót, amibe sok-sok történetet leírt róla a születésétől kezdve. Ezt a naplót adta a pszichológusnak, aki megkérdezte, miért nem mondta el, hogy dongalábbal született, ami traumatikus él­mény volt az anyukájának.

„Megszületett a kislánya, akit rettenetesen vártak, és az első élmény az, hogy a gyerekkel valami baj van – mondta Ördög Nóri Kandász Andreának. – Kiderült, hogy nem vagyok »tökéletes«. Akkor rájöttem, hogy az életem egy csomó ponton arról szól, hogy megpróbálom bizonyítani: márpedig én tökéletes vagyok. Ez ösztönös félelem bennem is, mi van, ha nekem is lesz egy nem tökéletes kisbabám? Másrészt a nőiességemben való tökéletlenségem, hogy nem tudok gyereket szülni. Hibás vagyok, selejt, nem tudom azt a szerepet beteljesíteni, amit a legjobban szeretnék. De ha ránézek kívülről, akkor ez egy hülyeség. A dongaláb olyan rendellenesség, amit könnyen lehet korrigálni, túl vagyunk rajta.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top