Már egészen apró változtatásokkal is igazán kulináris élvezeteket nyújtó szendvicseket állíthatunk össze. Elég csak például egy szelet minőségi holland sajttal kiegészíteni, máris érezhető lesz a változás. Ha kevésbé vagy bevállalós, kezdj egy fiatal, viszonylag enyhe ízvilágú Goudával, ami tulajdonképpen a hollandok „trappistája”. Enyhe, mégis jóval gazdagabb íze és krémes állaga egyaránt hozzáad az ízélményhez. Más jellege lesz a szendvicsnek, ha lágy, semlegesebb ízű Edámit teszel bele, a bátrabbak pedig a nagy lyukú, édeskés, dióra hajazó Maasdam sajtot próbálják ki! És persze a füstölt sajtok is nagyon népszerűek, ezek közül az egyik legfinomabb a bükkfán füstölt Frico.
A sajt nemcsak változatossá, hanem táplálóbbá is teszi ételeinket, hiszen kiváló fehérje- és kalciumforrás. A tej összes tápanyagát tartalmazza, azonban koncentráltan, így magasabb fehérje- és zsírtartalom jellemzi. Kevesen tudják, hogy az érettebb sajtok gyakorlatilag nem tartalmaznak tejcukrot, mert az az érlelés során lebomlik, ezért a laktózérzékenyek többsége (egyéni érzékenység függvényében) gond nélkül fogyaszthatná őket.
A Frico sajtok a tej minden természetes jóságát kínálják összesűrítve, hiszen 1 kg sajt előállításához kb. 10 liter tejet használnak fel, vagyis 1 szelet sajt kb. 1 pohár tejnek felel meg. A kiváló alapanyagok mellett az évszázados szakértelem garantálja a hamisítatlan, magával ragadó ízélményt!