Sztárok

Visszaadta jogosítványát Fülöp herceg

A 98 éves Fülöp herceg végleg lemondott az autóvezetésről. II. Erzsébet királynő férje súlyos autóbalesetet okozott egy hónapja.

Visszaadta járművezetői engedélyét Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó férje, aki a múlt hónapban meglehetősen súlyos autóbaleset részese volt. Az idén 98 esztendős Fülöpöt a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében érte a baleset január 17-én.

Jóllehet a rendőrségi vizsgálat még tart, az idős herceget számos bírálat érte, különösen azután, hogy már a baleset másnapján Sandringhambe szállítottak számára egy másik Land Rovert a királyi család garázsából, és Fülöp azonnal ismét a volán mögé ült, ráadásul a biztonsági öv becsatolása nélkül vezetett. A rendőrség emiatt figyelmeztetésben is részesítette az uralkodó férjét. Fülöp azonban a Buckingham-palota közleménye szerint végül is úgy döntött, hogy felhagy az autóvezetéssel.

A királyi család első számú londoni rezidenciájának tájékoztatása szerint az edinburghi herceg gondos megfontolás után úgy döntött, hogy beszolgáltatja vezetői engedélyét a rendőrségnek, és ez szombaton meg is történt. A palota hangsúlyozta, hogy Fülöp herceg önként, saját elhatározásából adta vissza jogosítványát.

Fülöpnek régi szenvedélye volt az autóvezetés, és a herceget mindeddig rendszeresen lehetett is látni vezetés közben a Londonon kívüli királyi rezidenciák: Windsor, Sandringham, Balmoral környékén.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top