Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Sztárok

Köllő Babett találkozott Rembrandttal – megfestettük a Story Gála celebjeit

Fotógaléria? Ne már, az annyira 2012! Insta-sztori? Pff, hagyjuk már! Facebook-élő? U.N.CS.I.! Jó, úgy tűnik, nem kaptad meg a memót, úgyhogy akkor eláruljuk, mi a menő 2019-ben: hát az olajfestmény! Íme a bizonyíték: a Story Gála hírességei modellt álltak az NLCafé házi festőjének.

A 2010-es évek vége, 20-as évek eleje az úgynevezett influenszerkorszak (vagy az influenszerek aranykora) néven vonult be a művészettörténetbe rövid, de annál mozgalmasabb irányzatként. Követői a klasszikus festészet eszköztárát részesítették előnyben – értve ez alatt a konkrét ecset- és festékhasználatot, illetve a művészi kifejezőeszközöket is –, tárgya azonban nagyon is modern volt, természetesen a kor mércéje szerint. A főleg megrendelésre dolgozó, névtelenségbe burkolózó alkotók az ezredforduló utáni egy-két évtized jellegzetes embertípusát, az influenszereket örökítették meg a reneszánsz és a klasszicizmus portréfestészetének szabályai szerint. Az influenszer jelentését mai fogalmainkkal nehéz meghatározni. Az akkori társadalom jellegzetes figurái voltak ők: a médiában rendszeresen szereplő hírességek (ún. celebek), akik az úgynevezett közösségi médiában közvetítették az életüket, ezzel az önreprezentációval pedig akarva-akaratlanul is konstruált alteregót hoztak létre. Az ezredforduló utáni internet jellegzetes felületei, a Facebook és az Instagram után természetes volt, hogy újra elterjedt, majd pár évig reneszánszát élte körükben az olajfestészet. Ebből a művészettörténeti vadhajtásból mutatunk alább pár jellegzetes példát.

(Részlet a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. 2046-ban megjelent Bevezetés a művészettörténetbe című középiskolai tankönyvéből.)

Cinthya Dictator

Story Gála 2019

Singh Viki

Story Gála 2019

Éjjel-Nappal Budapest (ÉNB) Karola

Story Gála 2019

Csősz Boglárka

Story Gála 2019

Csősz Boglárka és férje, Burak Talu

Story Gála 2019

ÉNB Bori

Story Gála 2019

 

Catherine Dederick, Yvonne Dederick és Köllő Babett

Story Gála 2019

Kis Berni és Solti Ádám

Story Gála 2019

Nyári Edit

Story Gála 2019

Megyeri Csilla

Story Gála 2019

Molnár Zsolt

Story Gála 2019

ÉNB Evelin

Story Gála 2019

Rácz Jenő

Story Gála 2019

Köllő Babett

Story Gála 2019

Nyári Alíz

Story Gála 2019

Vasvári Vivien

Story Gála 2019