Sztárok

Hosszú Katinka a vízben is olvas

Háromszoros olimpiai bajnok úszónőnk POKET-nagykövet lett.

Hosszú Katinka lett a legújabb POKET-könyv „nagykövete”: Vecsei H. Miklós, a Highlights of Hungary díjas POKET-zsebkönyvek ötletgazdája a háromszoros olimpiai bajnok úszónővel közösen mutatja be könyvsorozat legújabb darabját, az A csodálatos tenger című „21. századi lányregényt”.

A POKET csapata az olvasás népszerűsítésén túl egy olyan, akár határokon átívelő közösségépítő próbálkozást is útjára indított az elmúlt évben, amely azt üzeni, hogy minden környezetben meg tudod találni a társaidat, velük pedig a közös célokat. A sportban is! Így talált egymásra a POKET és a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, aki a legújabb POKET-könyv nagykövete lett – olvasható az Iron Lady és a POKET közleményében.

Poket

A POKET első fél évében már több mint 60.000 fiatal jár zsebében és kezében POKET-tel, ami a meglepetésen túl nagyon nagy öröm, de felelősség is. Felelősség tartani velük a kapcsolatot, nem elengedni a kezüket, ha már egyszer megbíztak bennünk, és felelősség, hogy állandóan figyelmeztessük őket és magunkat is az offline kommunikáció és jelenlét fontosságára

– nyilatkozta a projektről Vecsei H. Miklós.

Ugyanilyen nagy öröm és felelősség sikeres sportolónak és úszóklub-tulajdonosnak lenni. Ezért is örülök, hogy ezúttal nemcsak arról beszélhetek a fiataloknak, hogy mennyire fontos az elvégzett munka, a célok meghatározása és az alázatos hozzáállás, hanem arról is, milyen fontos az olvasás szeretete, a kultúra iránti fogékonyság. Talán kevesen tudják, hogy nagyon szeretek olvasni, és a hosszú utazásaimra soha nem indulok el könyv nélkül. Bár az úszás egyéni sportág, a vízben egyedül kell helytállnom, nem véletlen, hogy minden úszó csapatban edz, mert a közösségnek óriási motiváló ereje van. A közös élmény, a munka, az erőfeszítés, a siker okozta öröm mind akkor igazi, ha meg tudod osztani valakivel. Az olvasás is hasonló, a könyv gondolatokat ébreszt, amiket ki kell beszélni magadból, ezáltal közösséget épít, és manapság egy jó közösség óriási kincs tud lenni

– tette hozzá Hosszú Katinka, az Iron Swim megálmodója.

Poket

A könyvről szólva Vecsei H. Miklós azt mondta:

A Finn Nagykövetség és a FINNAGORA támogatásával kiadott A csodálatos tenger egy rendhagyó, úgynevezett 21. századi lányregény, egy finn színésznő, Kira Poutanen tollából, amely hazájában az év könyve díjat nyerte el. Ez az egyáltalán nem mázos, hanem metszően őszinte hangvételű könyv minden eddiginél pontosabban írja le egy 15 éves kamaszlány nehézségeit az életben, az iskolában és céljai keresésében. Tudjuk, hogy rengeteg fiatal van, aki a könyv főszereplőjéhez, Júliához hasonlóan nem találja a helyét, vagy botladozik a világban… ezért szerettünk volna felkérni nagykövetnek egy olyan hölgyet, akinek példája és embersége segít ezeken a bukkanókon és kérdéseken átbillenni.

A könyv mostantól elérhető az egyre bővülő POKET-hálózat hat budapesti és két vidéki automatájában. A Hosszú Katinkával bővült POKET-közösség bízik benne, hogy egyre többen járnak majd könyvvel a zsebükben, kezükben – most már az uszoda környékén is.

Poket

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top