Sztárok

Fodor Zsóka pszichológusként tér vissza

Fodor Zsóka a Barátok közt-tel szerzett hírnevet, de emellett is sokoldalú színésznő – az elmúlt időszakról mesélt az NLCafe.hu-nak.

Fodor Zsóka a mai napig partvissal a kezében, kendővel a fején jut a legtöbb ember eszébe, hiszen több mint 20 évvel ezelőtt Magdi anyusként ismerhettük meg a Barátok közt-ben. Bár már 10 éve elhagyta legendás szerepét, hálás, hogy az egész ország megszerette a tévé képernyőjén keresztül. Azóta számos sikeres színpadi szereplésen van túl, most pedig ismét visszatért – legalábbis átvitt értelemben – a takarításhoz egy reklámfilm kedvéért.

Amikor a Barátok közt Magdi anyusának szerepét megkaptam, akkor vidéki színházban dolgoztam, és csak ott ismertek. Gyakorlatilag hiába voltam jó színpadi színésznő 34 évig, a Barátok közt az én karrierem kezdete. Az országos ismertséget a sorozatnak köszönhetem, amiért a mai napig nagyon hálás vagyok. 11 évvel ezelőtt léptem ki a sorozatból, élveztem a forgatások minden percét, de eljött az a pont, amikor hiányzott a színház, és szerettem volna a színpadon is bizonyítani. Ráadásul édesanyám imádta Magdi anyus szerepét, így amíg élt, egyébként sem hagytam volna ott soha a Barátok közt sorozatot, de miután 100 éves korában elment, nyugodt szívvel váltam meg a tévés szerepléstől. Szeretem a mostani életemet és azt, hogy – bár Magdi anyusnak köszönhetem az ismertséget – már nem Magdi anyusként, hanem Fodor Zsókaként ismernek és szeretnek a színpadon. Ezt nem cserélném el semmivel

– kezdte az NLCafe.hu-nak az egykori „Magdi anyus”, aki elárulta, hogyan szelektál a szerepek között. „Csak olyan szerepet vállalok el, amelyben úgy érzem, hogy megmutathatom magam. Két éve játsszuk telt ház előtt az Örömlányok végnapjait, amit nagyon élvezek, de volt már több olyan szerep, amibe szerelmes voltam. Amit kiemelnék, az a Makrancos hölgy volt Békéscsabán, de a Galopp a Vérmezőn című darab is közel áll a szívemhez. A Csárdáskirálynő Cecíliáját is játszottam, mióta otthagytam a Barátok közt sorozatot – azt gondolom, ez volt a tőlem megszokott Magdi anyus szerepe után a legnagyobb váltás.”

Fodor Zsóka azt is elmondta, nem érzi úgy, hogy beskatulyázták Magdi anyusként, és a mai napig hálás ezért a szerepért.

„Soha nem zavart és nem is fog zavarni, hogy Magdi anyus szerepében lettem ismert, ahogyan már említettem, mindent ennek a szerepnek köszönhetek. Mindemellett persze örömmel tölt el, hogy ma már mint Fodor Zsóka köszöntenek a színpadon és a mindennapokban. Jólesik az, hogy még a legkisebb faluban is tudják, hogy ki vagyok. Amikor egy Kossuth-díjas kollégával bemegyek egy vidéki kocsmába, és kérek valamit inni, akkor a kocsmáros megköszöni, hogy betértem, és nem fogad el pénzt, a Kossuth-díjas művésztől pedig még azt is elvárja, hogy borravalót adjon. Ennél nagyobb kitüntetés nekem nem is kell” – árulta el a színésznő, aki ezúttal egy reklámfilmben szerepel.

„A jelenlegi a 12. reklámfilmem, és a mai napig ahhoz tartom magam, hogy csak olyan reklámokhoz adom a nevemet, amelyekkel valóban tudok azonosulni. Hozzám a való életben nem áll közel sem a főzés, sem a takarítás. Nagyon hosszú ideje takarító segítségét veszem igénybe a saját lakásomban. Éppen ezért érzem át, hogy mennyire nehéz manapság megbízható és jó takarítót találni. Hiszen még a baráti körömben is rendszeresen téma, hogy ki tud takarítót ajánlani, és igyekszünk kézről kézre adni, ha megfelelő munkaerőre lelünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top