Sztárok

Eltávolították Muri Enikő petefészkét

A 29 éves énekesnő súlyos nőgyógyászati beavatkozáson esett át: két órán át műtőtték, és végül eltávolították a petefészkét. Muri Enikő három hónap alatt sem tudta feldolgozni az operáció lelki terheit.

Nehéz időszak van Muri Enikő mögött, csak most érzi át igazán, milyen jó, hogy soha nem mulasztja el az évente esedékes nőgyógyászati vizsgálatokat. A halogatásnak, nemtörődömségnek végzetes következményei lehettek volna, amiről most először a Story magazinnak mesél. 

„Komolyan veszem a nőgyógyászati szűréseket, mindig jó előre foglalok magamnak időpontot” – meséli a Sugarloaf zenekar énekesnője, akivel a tavaly májusi vizsgálaton közölték a rossz hírt.

„Egy öt centiméteres, kissé elmeszesedett cisztát találtak a jobb oldali petefészkemben. A nőgyógyászom akkor még látott esélyt arra, hogy akár fel is szívódhat. Azt javasolta, hogy fél év múlva ismételjük meg a vizsgálatot. Bizakodva tértem vissza öt hónap elteltével, de nagyon rossz hírt kaptam sajnos: a ciszta a duplájára nőtt, már tíz centi hosszú lett… Sírhatok? – kérdeztem az orvost könnybe lábadt szemmel. Tudtam, nincs más választásom, hamarosan megoperálnak…”

Fotó: Facebook/Muri Enikő

Ahogyan a Story magazinnak meséli Muri Enikő, igazából a műtétet megelőző vizsgálaton körvonalazódott, hogy a helyzet rosszabb, mint először gondolta. Kiderült, nem csupán a cisztát távolítják el, hanem Enikő petefészkét is ki kell venni.

Kérdeztem az orvosomat, hogy mennyire látja veszélyesnek az állapotomat. Egy tízes skálán kilences – felelte.

Enikő részletesen mesélt a Storynak a beavatkozásról, hogy ezzel is felhívja mások figyelmét arra, milyen fontos a rendszeres vizsgálat, és mennyit számít, ha időben lép az ember. 

Muri Enikő megkönnyebbült a műtét óta, és fellélegzett, hogy a veszély elmúltával jó esélyei vannak a majdani gyermekvállalásnak. Részletek a magazinban:

A Story magazinnak mesélt Muri Enikő a műtétről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top