Sztárok

Diana hercegné túlélhette volna a párizsi autóbaleset – állítja egy patológus

Dr. Richard Shepherd, aki könyvet is írt a baleset körülményeiről, azt mondja, praxisa során egyszer sem látott még olyan sérülést, mint ami Dianával végzett.

A véletlenek rendkívül szerencsétlen összjátéka: dr. Richard Shepherd brit patológus szerint ez vezetett Diana, walesi hercegné halálához 1997-ben. A patológus, aki egy teljes könyvön át foglalkozott a párizsi autóbaleset körülményeivel, a Mirror című brit lapnak elismerte, a halálesetben rengeteg a „ha”, majd hozzátette, a hercegné már akkor is túlélte volna a balesetet, ha beköti a biztonsági övét.

Az orvos elmondta, mivel Diana sérülései nem tűntek súlyosnak, és képes volt kommunikálni is, nem tették azonnal mentőbe. Pedig a látszat ellenére valójában életveszélyes sérülése volt, méghozzá egy, a mellkasüregben elpattant véna miatt. Diana a vérzés miatt a mentőben végül elveszítette az eszméletét, és hiába küzdöttek érte sokáig az orvosok, a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Shepherd, aki praxisa során egyszer sem találkozott még ilyen jellegű sérüléssel, azt mondja, Diana minden bizonnyal túlélhette volna a balesetet, ha más szögben csapódik az előtte lévő ülésnek, ha nem mennek annyira gyorsan, vagy ha be lett volna kötve a biztonsági öve. „Ebben az esetben pár zúzódással, törött bordákkal és karral úszta volna meg a balesetet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top